Beléphetünk Krisztus nyugodalmába

„Eszerint még hátravan a szombati nyugalom Isten népe számára.” (Zsid 4:9)

Ha szeretnéd megtanulni a szelídséget és a szív alázatosságát Krisztus iskolájába, Ő bizonyosan nyugalmat és békét ajándékoz neked. Irtózatosan kemény küzdelembe kerül feladnod saját akaratodat és saját útjaidat. De ha megtanulod ezt a leckét, nyugalomra és békére lelsz. A büszkeség, önzés és nagyravágyás legyőzetik; akaratod feloldódik Krisztus akaratában. Az egész élet egyetlen folytonos szeretetáldozattá válik, minden cselekedet és minden kimondott szó a szeretet kifejeződésévé lesz. Ahogy a szőlő éltető nedve végigfut a szárakon és a fürtökön, le egészen a lentebbi rostokig, majd föl a legmagasabban levő levélig, úgy fogja Krisztus kegyelme és szeretete beborítani a lelket, lényünk minden részébe eljutva és átjárva a test és lélek minden mozdulatát. (Letter 14, 1887.)

Ha Krisztus munkatársai vagyunk azért a nagy célért, melyért Ő életét adta, igazi nyugodalomra lelünk. Amikor bűnösök voltunk, Ő életét adta értünk. Azt szeretné, hogy hozzá menjünk és tanuljunk tőle. Így nyugodalomra lelhetünk. Azt mondja, hogy Ő adja nekünk ezt a nyugodalmat: „Tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok”. Ha ezt teszed saját tapasztalatodként fogod megélni a Krisztustól kapott nyugodalmat, mely az ő igájának felvételéből és terhének hordozásából származik. (The General Conference Bulletin, April 4, 1901.)

A kegyesség külső formája annak ereje nélkül csupán fáradság és teher; de amikor a teljes szív Krisztus szolgálatába áll, akkor a lélek nyugodalomra lel. Isten naponta győzelemre segíti az ilyen embert a sötétség hatalmai felett. Isten megsegíti azt, aki lelkét az Úrnak, mint hű Teremtőnek kötelezi el. (The Youth’s Instructor, June 22, 1893.)

Krisztus tanításainak elsajátítása a legnagyobb kincs, melyre tanuló szert tehet. Nyugodalmuk abból a tudatból származik, hogy Isten tetszésére törekszenek. (Letter 144, 1901.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor