Ezrek nyernek irgalmat, akik szeretik Isten törvényét

„De irgalmasságot cselekszem ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják a parancsolataimat.” (2 Móz 20:6)

A tíz szent ige, melyet Krisztus a Sinai hegynél kijelentett, kifejezte Isten jellemét és tudomására hozta a világnak, hogy joga van igazságot szolgáltatni az egész emberi család felett. A legnagyobb szeretetet kifejező tíz előírás, mely az embernek adatott, Isten hangja a mennyből, mely az ember lelkéhez szól. „Ezt cselekedd és nem kerülsz Sátán uralma alá.” A törvény nem tartalmaz negatív felszólítást vagy tiltást, bár úgy tűnhet. Arról szól, hogy tedd és élni fogsz. Isten azért adta szent parancsolatait, hogy védőfalként szolgáljon teremtményeinek. (The S.D.A. Bible Commentary 1:1105.)

Isten mindent megtett, amit megtehetett, hogy kinyilvánítsa irántad való nagy szeretetét és irgalmát. „Úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Nyugodjatok meg Isten szeretetének bizonyosságában…Isten nem azért szeret minket, mert mi előbb szerettük őt; hanem „amikor még bűnösök voltunk”, Krisztus meghalt értünk, teljes és túláradó biztosítékot szerezve megváltásunkra. Noha engedetlenségünk által kiérdemeltük Isten nemtetszését és ítéletét, Ő mégsem hagyott el minket, hogy egyedül, véges erőnkkel tusakodjunk az ellenséggel. Mennyei angyalok vívják értünk csatáinkat, és ha együttműködünk velük, győzedelmeskedhetünk a gonoszság erői felett. Ha közel hajolunk Hozzá hitben, Ő is közel hajol hozzánk, családjába fogad, és fiainak, leányainak nevez minket. (Letter 98b, 1896.)

Azoknak, akik hűségesek az ő szolgálatában, Isten irgalmasságot ígért meg, mégpedig nemcsak a harmadik és negyedik nemzedékig … hanem az ezredik nemzedékig. (Patriarchs and Prophets, 306.)

Isten szerető irgalma mérhetetlen. Azok, akik megbecsülik Krisztus szeretetét, megújulnak igazi szentségben, és Krisztushoz, az élő Főhöz mennek. Szeretett gyermekekként Isten követői lesznek. (The Youth’s Instructor, January 6, 1898.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor