Isten fiainak neveztetünk

„Lássátok, milyen nagy szeretetet adott nekünk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek, és azok is vagyunk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg őt.” (1Jn 3:1)

János, Krisztus szeretetére gondolva így kiáltott fel: „Látjátok, micsoda szeretettel szeretett minket az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!”

Az emberek kiváltságként gondolnak arra, hogy egy királyi felséggel találkozzanak, és ezrek tesznek meg nagy távolságokat, hogy láthassanak egyet. Mennyivel nagyobb kiváltság az, hogy a Legfelségesebb fiai és leányai lehetünk! Mi is lehetne nagyobb kiváltság a számunkra, mint az, hogy belépésünk van a királyi családba?

Ahhoz, hogy Isten fiai és leányai lehessünk, el kell különülnünk a világtól. „Gyertek ki közülük és különüljetek el tőlük” – mondja az Úr- „és én atyátok leszek, ti pedig fiaim és leányaim lesztek…”

Előttünk van a menny és az élet koronája, hogy elnyerjük azt. De a jutalom csak a győztest illeti meg. Aki elnyeri a mennyet, annak az igazságosság ruhájába öltözöttnek kell lennie. „Mindenki, aki Őbenne remél, megtisztítja magát, amint Ő is tiszta”. Krisztus jellemében semmiféle visszásság nem volt. Ez kell hogy legyen a mi tapasztalatunk is. Életünket azoknak az elveknek kell irányítaniuk, melyek az Ő életét irányították. (Manuscript 28, 1886.)

A tökéletes áldozat által, mely a bűnös nemzetségnek adatott, azok, akik Krisztusban hisznek és Őhozzá mennek, megmenekülhetnek az örök romlástól…

Senkit se tévesszen meg az ellenség annyira, hogy úgy gondolja: Krisztus elfogadása leereszkedést jelent az ember számára, még ha oly tehetséges, képzett vagy magas rangú is. Minden emberi lénynek tisztelettel és hálával kell tekintenie a mennyre és csodálattal kiáltania: „Látjátok, micsoda szeretettel szeretett minket az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!” (The Youth’s Instructor, September 27, 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video