A mennybe vezető út

„Az igazak ösvénye olyan, mint a hajnal világossága, amely minél tovább halad, annál világosabb lesz, mind a teljes délig.” (Példabeszédek könyve 4,18)

A kegyelemben való növekedés nem tesz büszkévé, önhitté és kérkedővé, hanem jobban tudatára ébreszt semmiségünknek, és annak, hogy teljesen az Úrtól függünk. Aki növekszik a kegyelemben, a menny felé közeledik, s egyre tisztább meglátásokat nyer az evangélium teljességéről.

A fiatalok szabadok lehetnek Krisztusban: a világosság fiai lehetnek, nem a sötétségé. Isten hív minden fiatal férfit és nőt, hogy mondjon le összes gonosz szokásáról, és legyen szorgalmas, lélekben buzgó, s az Úrnak szolgáljon. Jézus segít neked, hogy ne maradj tétlenségben, hanem javítsd ki a hibáidat és változtasd meg a magatartásodat. Imáid őszinteségét azokkal az erőfeszítéseiddel bizonyítod be, hogy engedelmeskedsz Isten parancsolatainak. Értelmesen haladhatsz előre, és minden lépésednél feladhatod rossz szokásaidat és a nem megfelelő társaságot, abban a hitben, hogy az Úr megújítja szívedet Szentlelke által.

Ne mentegesd jellemhibáidat, hanem Krisztus kegyelme által győzd le azokat! Küzdj gonosz szenvedélyeid, indulataid ellen, amelyeket Isten Igéje kárhoztat, mert ha engedsz nekik, lealacsonyítod magadat. Bánd meg bűneidet, amíg a kegyelem édes szava hív, mert ez az első lépés abban a legnemesebb munkában, amelyet végezhetsz. Harcolj, hogy győzedelmeskedj minden erőddel, amelyet Isten adott neked! (Youth’s Instructor, 1892. augusztus 11.)

Az igazak fokozatosan haladnak előre, erőről erőre, kegyelemből kegyelembe, dicsőségből dicsőségbe jutva. Isten egyre jobban megvilágosítja utunkat, s tőle kapott világosságunk folyamatosan növekszik az előrehaladásunkhoz mérten – ez képesít bennünket arra, hogy eleget tegyünk kötelességeinknek, és elvégezhessük a ránk váró fontos feladatokat. (Review and Herald, 1886. június 22.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor