Eltökéltség

„Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak tiköztetek, mint a Jézus Krisztusról, mégpedig mint megfeszítettről” (1Kor 2:2)

Bár sokakat vonz Krisztus szépsége és a Menny dicsősége, sokan mégis visszariadnak a feltételektől, pedig csak ezek által lehet a mienk mindkettő… Az akaratukról, szeretetük vagy célkitűzésük tárgyairól való lemondás olyan áldozatot jelent számukra, amely miatt el bizonytalanodnak, ingadoznak és visszafordulnak… Óhajtják a jót, és valamelyest igyekeznek is annak elérésére, de mégsem választják azt, mert nincs eltökélt, szilárd célkitűzésük, hogy akár mindennek a feláldozása árán is, de szert tegyenek rá.
 
Egyedüli reményünk a győzelemre, ha Isten akaratával egyesítjük az akaratunkat, és óráról órára, napról napra együtt munkálkodunk vele. Nincs mód arra, hogy énünket is megőrizzük, és Isten országába is bejussunk. Ha valaha eljutunk a szentségre, az csak az énünkről való lemondás és Krisztus gondolkodásának befogadása által lehetséges. Büszkeségünket és önhittségünket keresztre kell feszítenünk.
 
Hajlandók vagyunk-e megfizetni a tőlünk elvárt árat? Hajlandók vagyunk-e tökéletes összhangba hozni akaratunkat Isten akaratával? Amíg nem, addig Isten kegyelmének átalakító ereje nem tud érvényesülni bennünk. Miután alaposan megismertük önmagunkat, és Isten kegyelmét szilárd igyekezettel párosítottuk, győztesekké és mindenben tökéletesekké válhatunk, olyanokká, akik semmiben nem találtatnak híjával.
 
A mostoha körülmények váltsák ki belőled azt a szilárd elhatározást, hogy leküzdöd a nehézségeket! Egyetlen akadály ledöntése képességet és bátorságot ad újabb akadályok ledöntésére. Céltudatosan haladj előre a helyes irányban, és a körülmények segíteni fognak, nem gátolni!
 
Az igazi keresztényt olyan céltudatosság és fékezhetetlen elszántság jellemez, amely nem enged a világi hatásoknak, és a Biblia zsinórmértékét tartja a szeme előtt… Krisztus követőjének teljesen odaszentelt életet kell élnie… Legyen készséges türelemmel, vidáman és örömmel elhordozni minden szenvedést, amelyet az Úr gondviselése kirendel a számára. A végső jutalma az lesz, hogy együtt ülhet Krisztussal a halhatatlanság trónján.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video