Az Atya felmérhetetlen áldozata

„Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűnünkért.” (1Jn 4:10)

Isten kormányzata a Mennyen és a Földön a szeretet elvére épül. Ez határozza meg a keresztény ember jellemét is!… A szeretet áldozatokban mutatkozik meg.
 
A megváltás terve áldozatra épült, áldozatra, amely olyan széles, mély és magas, hogy nem lehet megmérni. Krisztus mindent odaadott értünk, és akiben Ő lakik, az kész mindent feláldozni Megváltójáért.
 
Amikor Ádám bűne reménytelen csüggedésbe sodorta az emberi nemet, Isten elvághatta volna a bukott lényekkel való kapcsolat fonalát. Bánhatott volna velük úgy, ahogyan azt a bűnösök megérdemelték volna. Megparancsolhatta volna a Menny angyalainak, hogy öntsék a világra haragjának poharát. Kiszakíthatta volna ezt a sötét foltot a világegyetemből. De nem ezt tette. Ahelyett, hogy elzárta volna őket a jelenlétéből, még közelebb jött a bukott emberekhez. Odaadta Fiát, hogy emberi csontban és emberi húsban jelenjen meg közöttünk…
 
Isten ajándéka meghalad minden képzeletet. Semmit nem tartott vissza. Nem engedte meg, hogy bárki is azt mondhassa: többet is tehetett volna, és nagyobb szeretetet is tanúsíthatott volna az emberiség iránt. Krisztussal az egész Mennyet odaajándékozta.
 
Krisztus hívei nem fogták fel egészen az Isten és a közöttük fennálló kapcsolat jellegét, és még mindig csak homályosan látnak ebben a tárgykörben. Alig ismerik fel Isten csodálatos kegyelmének mértékét abban, hogy egyszülött Fiát adta a világ megváltásáért.
 
Krisztus otthagyta a Menny királyi udvarait, és lejött a Földre, ahol elviselte az ember helyett a bűn és gyalázat kínjait, majd meghalt, hogy szabaddá tegye őt. Meghalt, hogy visszanyerje magának az embert, és ezáltal biztosítsa örök üdvösségét. Mindezek fényében hogy merészel bárki is félvállról bánni akár eggyel is az Ő legkisebbjei közül?… Mindenki bánjon nagy türelemmel, kedvességgel és szeretettel Krisztus vérének megvásároltjaival.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján. Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentMACABRU
Articolul următorUn plâns în noapte