Mennyei muzsika

„Hisz az Úr megváltottai megtérnek, és ujjongás között Sionba jönnek; örök öröm fejükön, vigasságot és örömöt találnak; eltűnik fájdalom és sóhaj.” (Ésa 35,10)

„A mennyben lesz zene és ének is, olyan zene, amelyet – az Istentől kapott látomásokat kivéve – emberi fül még nem hallott… Énekesek és zenészek is lesznek ott. Fölemelik hangjukat és énekelnek az Úr dicsőségére. »Mert az Úr megvigasztalja Siont… pusztaságát olyanná teszi, mint az Éden, és sivatagját, mint az Úr kertje, öröm és vigasság találtatik abban, hálaadás és dicséret szava.« (Ésa 51,3)” (Education [Nevelés], 307. o.)

„Megmutatták nekem a menny rendjét, a tökéletes rendet, és elragadtatva hallgattam a csodálatos zenét. Amikor látomásom véget ért, a földi éneklés harsogónak és hangzavarnak tűnt. Egy völgyben angyalcsoportokat láttam, aranyhárfával. A hárfák végén állító csavar volt a hárfák hangolására és a dallam változtatására. Az angyalok ujja nem söpört végig a húrokon, hanem külön-külön érintette meg a húrokat a különböző hangok megszólaltatására.

Mindig volt vezető angyal, aki először érintette meg a hárfát, megadta a hangot, majd mindnyájan csatlakoztak a gazdag, tökéletes zenéhez. Lehetetlen leírni a dallamos, mennyei, isteni zenét. Minden arc Jézus arcát tükrözi, és kimondhatatlan fényességgel ragyog.” (Bizonyságtételek I., 146. o., magyar kiadás: 140. o.)

„Micsoda ének lesz ott, amikor az Úr megváltottai találkoznak!… Az egész mennyet betölti a gazdag zene, a Bárányt dicsérő ének. Megmenekültek, örökre megmenekültek! A dicsőség országában az Istenéhez mérhető életet élni – ez a jutalom.” (HNA Biblia-kommentár VII., 982. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor