A győzedelmes egyház

„Láttam úgymint üvegtengert tűzzel elegyítve; és azokat, akik diadalmasok a fenevadon és az ő képén, bélyegén és az ő nevének számán, láttam állani az üvegtenger mellett, akiknek kezében voltak az Isten hárfái.” (Jel 15,2)

„A küzdő egyház most a sötétségben veszteglő, majdnem teljesen bálványimádásba merült világgal áll szemben. De közeleg a nap, amikor a harc véget ér. Az egyház győzni fog. Isten akarata valósul meg a Földön, ahogyan a mennyben is. Az üdvözültek a menny törvényén kívül nem ismernek majd más törvényt. A megváltottak boldog, eggyé vált családja magára ölti Krisztus igazságának palástját. Az egész teremtettség dicsőítéssel, hálaadással és imádattal adózik Istennek. A világ a menny fényességében fürdik majd… Az évek boldogságban peregnek. A hajnalcsillagok és Isten fiai örvendeznek, miközben Isten és Krisztus együtt hirdeti ki: »Nem lesz többé bűn, és halál sem lesz többé.« Az eljövendő dicsőséget bemutató látomások, ezek az Isten kezével megrajzolt jelenetek legyenek drágák Isten gyermekeinek!

Az örökkévalóság küszöbén állva halljátok meg a kedves üdvözlést, amely azokhoz szól, akik ebben az életben együttműködtek Krisztussal, s kiváltságnak és megtiszteltetésnek tartották, hogy Őérte szenvedhetnek. Az angyalokkal együtt leteszik koronájukat a Megváltó lábához, és így kiáltanak: »Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot, bölcsességet és hatalmat, tisztességet, dicsőséget és áldást… A királyi székben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség, dicsőség és hatalom örökkön-örökké.« (Jel 5,12–13)

A megváltottak majd köszöntik azokat, akik a Megváltóhoz vezették őket. Együtt dicsőítik Krisztust, aki meghalt azért, hogy emberi lények elnyerhessék azt az életet, amely Isten életéhez hasonlítható. A harc lezárult. Minden megpróbáltatás és küzdelem véget ért. Amikor a megváltottak Isten trónja köré állnak, győzelmi ének tölti be az egész mennyet. Mindannyian együtt zengik a boldog éneket: »Méltó, méltó a megöletett Bárány«, aki megváltott bennünket Istennek.” (Ministry of Healing, 504–507. o., A nagy Orvos lábnyomán, 365–366. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor