„Boldogok, akik megmosták ruháikat a Bárány vérében”

„Boldogok, akik megtartják az Ő parancsolatait, hogy joguk legyen az élet fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.” (Jel 22,14)

„Azt várjuk, hogy végül bejutunk a mennybe és csatlakozunk a mennyei kórushoz? Amilyen jellemmel a sírba szállunk, úgy támadunk fel. Most van a megtisztulás ideje… János látta Isten trónját, és a trón körül egy csoportot, s megkérdezte: »Kik ezek?« A válasz így hangzott: »Ezek azok, akik megmosták és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.« (Jel 7,14) Krisztus élő vizek forrásaihoz vezeti őket, és ott van az élet fája is. Olyan élet tárul fel itt előttünk, amely Isten életéhez mérhető. Nincs ott fájdalom, bánat, betegség, sem halál. Minden békés, harmonikus és szeretetteljes…

Most van itt az ideje, hogy kegyelmet és erőt kapjunk, s összekapcsolva emberi erőfeszítéseinkkel, igaz jellemet formálhassunk az örök életre. Ha ezt tesszük, tapasztaljuk, hogy Isten angyalai szolgálnak minket. Isten örökösei és Krisztus örököstársai leszünk. Amikor az utolsó trombitaszó felharsan, a halottakat Isten előhívja börtönükből, és az élők egy pillanat alatt elváltoznak, a halhatatlan dicsőség koronáját helyezik majd a győztesek fejére.

A gyöngykapuk feltárulnak azok előtt, akik megtartották az igazságot. A küzdelem véget ért. »Jöjjetek, Atyámnak áldottai, örököljétek az országot, amely tinéktek készíttetett a világ alapítása óta.« (Mát 25,34) Szeretnénk elnyerni ezt az áldást? Én igen, és hiszem, hogy te is. Bárcsak Isten segítene neked, hogy megharcolhasd az élet csatáit, és győzelmet arass nap mint nap, s végül azok között legyél, akik beléphetnek a mennybe. Szeresd Jézust… Ne utasítsd vissza az Üdvözítőt, mert végtelen árat fi zetett érted. Látom Jézus szeplőtlen szépségét, és azt szeretném, ha te is meglátnád.” (In Heavenly Places [Mennyei helyeken], 369. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor