A bennünket őrző angyalok

„Az Ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban.” (Zsolt 91,11)

„Majd ha Isten gondviselését az örökkévalóság fényénél szemléljük, akkor fogjuk felismerni, hogy gondoskodásáért és az angyalokon keresztül nyújtott segítségéért mivel tartozunk. Mennyei lények vettek részt tevékenyen az ügyeinkben. Megjelentek olyan öltözékben, amely ragyogott, mint a villámlás, de megjelentek mint emberek is, utazók köntösében. Elfogadták emberi otthonok vendégszeretetét, és éjszakai vándorok vezetői voltak. Meghiúsították a pusztító szándékát, elfordították a romboló csapásait.

E világ vezetői nem tudják, hogy tanácsüléseiken gyakran angyalok voltak a szóvivők. A tanácskozásokon és a tárgyalótermekben mennyei üzenetvivők terjesztették elő az üldözöttek és elnyomottak ügyét. Meghiúsították a gonoszok szándékát, feltartóztatták őket, hogy ne hozhassanak bajt és szenvedést Isten gyermekeire. A menny iskolájában tanulók előtt mindez feltárul majd.

Minden megváltott ember megérti majd, hogyan nyilatkozott meg életében az angyalok szolgálata. Az angyal, aki vigyázott ránk az első pillanattól kezdve, betakarta fejünket a veszedelem napján, aki megjelölte nyughelyünket, elsőként üdvözöl majd a feltámadás reggelén – milyen lesz beszélgetni vele, és megismerni az isteni gondviselést az életünkben. (…)

Ha kezünkben van Isten szava, mindannyiunknak – bármilyen is a sorsunk a földi életben – olyan társaságban lehet részünk, amilyet választunk: hallgathatjuk az emberiség legjobbjait és legnemesebbjeit, és figyelhetünk az Örökkévaló szavaira, amint emberekkel beszél. Ha tanulmányozzuk Isten szavát, elmélkedünk elgondolásain és tettein, melyekbe angyalok vágyakoznak betekinteni (1Pét 1,12), a mennyei lények társaságában lehetünk.” (Education [Nevelés], 304–305., 129. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor