Tudnunk kell, mi az igazság

„Megharagudott azért a sárkány az asszonyra, és elment, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és akiknél volt a Jézus Krisztus bizonyságtétele.” (Jel 12,17)

„Most ugyan jelentéktelennek tartják népünket, később azonban változás következik be ebben. A keresztény világ olyan lépéseket tesz, amelyek elkerülhetetlenül előtérbe hozzák az Isten parancsait megtartókat.” (Bizonyságtételek V., 546. o., magyar kiadás: 398. o.)

„Az egész világ az Isten parancsolatait megtartók ellen fordul, mert nem hódolnak be a pápaságnak, nem tisztelik az antikrisztusi hatalom intézményét, a vasárnapot. Sátánnak az a szándéka, hogy kiirtassa őket a földről, s így a világ feletti uralma vitathatatlan lehessen.” (Bizonyságtételek prédikátoroknak, 37. o.)

„A népünk által elfogadott igazság minden tantétele a legműveltebb elmék bírálatát is kiállja; e világ legnagyobbjai is kapcsolatba kerülnek az igazsággal, tehát minden tételünket szigorú vizsgálat tárgyává kell tennünk az Írások alapján. Most még észrevétlenek vagyunk, de ez nem marad mindig így. Elkezdődtek a folyamatok, amelyek a harcvonalba állítanak bennünket, és ha a történetírók vagy a világ nagy emberei megsemmisíthetnék az általunk képviselt igazságot, megtennék. Isten minden gyermekének tudnia kell, hogy mi az igazság. Fel kell készülnünk, hogy szelídséggel és félelemmel adjunk számot reménységünkről – nem gőgös, dicsekvő, önelégült módon, hanem Krisztus szellemében.

Közeledik az idő, amikor egyénileg, egyedül kell számot adnunk hitünkről. Szaporodnak a vallási tévelygések, és sátáni erővel fonják körül az embereket. Nincs a Bibliának talán egyetlen hittétele sem, amelyet ne tagadnának.” (Evangelizálás, 69. o., magyar kiadás: 31. o.)

„Minden területen támadás ér bennünket, a legvégsőkig próbára leszünk téve. Mi nem azért akarunk kitartani hitünk mellett, mert atyáinktól örököltük. Az ilyen hit nem állja ki azt a rettenetes próbát, amely előttünk van. Tudnunk kell, miért vagyunk szombatünneplők, mi a valós oka annak, hogy kijöttünk a világból mint különálló nép… A sötétség erői hatalmas támadást intéznek ellenünk, és mindazok, akikközömbösek és gondatlanok, akik földi kincseikhez vonzódnak, nem törődveazzal, hogy megértik-e Isten eljárásait – ők lesznek az igazi áldozatok. Nincs nagyobb hatalom az igazság ismereténél, amint az Jézusban van – ez tesz bennünket örökre rendíthetetlenné, s ezzel egy elkergethet ezret, és kettőtízezret is megfutamíthat.” (Review and Herald, 1884. április 29.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video