Az Egyesült Államok a jövendölésben

„Azután láttam más fenevadat feljönni a földből, akinek két szarva volt, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szólt, mint a sárkány.” (Jel 13,11)

„Csak egyetlen nemzet felel meg a prófécia meghatározásainak. A szimbólumok félreérthetetlenül az Amerikai Egyesült Államokra mutatnak.” (A nagy küzdelem, 440. o., Korszakok nyomában, 392. o.) „Itt láthatjuk saját nemzetünk keletkezését és növekedését. A bárányszarvak az ártatlanság és a zelídség jelképei: jól ábrázolják kormányzatunk alapelvét, amely a republikanizmusban és a protestantizmusban kifejezésre jut.” (Spirit of Prophecy [A prófétaság Lelke], 277. o.) „Az Úr többet tett az Egyesült Államokért, mint bármely más országért. Menedékhelyről gondoskodott népe számára, ahol a lelkiismeret késztetései szerint imádhatják Őt. A kereszténység itt a maga tisztaságában fejlődhetett.

Az Isten és ember közötti egyetlen közbenjáró életadó igéjét szabadon tanították.

Isten azt tervezte, hogy ez az ország maradjon mindig szabad minden nép számára, ahol szabadon imádhatják Őt. Azt tervezte, hogy polgári intézményei is a szabadságot képviseljék. De az isteni igazság ellenségének is megvoltak a maga elképzelései ezzel az országgal kapcsolatban. Különféle vállalkozások kezdeményezésével elfeledteti az emberekkel, hogy van Isten. A világiasság és kapzsiság – amely bálványimádás – eluralkodik az őscsaló tevékenysége által, míg végül Isten törvényét annak minden céljával és következményével együtt érvénytelenítik.” (17. kézirat, 1906)

„Isten megmutatta nekem, hogy Sátán észrevétlenül megelőz bennünket, s érvényteleníti Isten törvényét. Amerikában, a szabadság országában, amelyre büszkék voltunk, megszűnik a vallásszabadság.” (Evangelizálás, 236. o., magyar kiadás: 117. o.)

„Amikor nemzetünk törvényhozó testületein keresztül Sátán törvényeket léptet életbe, hogy megvakítsa, elfojtsa az emberek lelkiismeretét vallásos kiváltságaikra vonatkozóan, erőlteti a vasárnapünneplést, és elnyomó hatalmat működtet azok ellen, akik megtartják a hetedik napi szombatot, akkor Isten törvényét minden szándékával és céljával érvénytelenítik országunkban, és a nemzeti hitehagyást nemzeti romlás követi.” (HNA Biblia-kommentár VII., 977. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor