A városok figyelmeztetése

„Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; s én magamhoz fogadlak titeket.” (2Kor 6,17)

„Mint Isten parancsolatokat megtartó népének, el kell hagynunk a városokat. Ahogyan Énok tette, a városokban kell dolgoznunk, de nem kell ott laknunk. Intézményeink olyan messzire települjenek a városoktól, amennyire csak lehetséges… Nem Isten akarata, hogy népe városokban éljen, ahol állandó a tülekedés és a zűrzavar. Gyermekeinket meg kell kímélni ettől, mert a sietség, rohanás és zaj mindenkit demoralizál. Az Úr azt szeretné, ha népe vidékre költözne, ahol letelepedve megtermelhetnék a szükséges zöldséget és gyümölcsöt, és ahol gyermekeik közvetlen kapcsolatba kerülhetnek Isten természetben végzett munkáival. Vigyük el családunkat a városokból, ez az üzenetem. Az igazságot szólnunk kell, akár meghallgatják, akár nem. A városok tele vannak kísértésekkel. Úgy kell megterveznünk munkánkat, hogy fiatalságunkat olyan távol tartsuk a rossz befolyástól, amennyire csak lehetséges. A városokba külső állomáshelyekről kell utaznunk. Isten hírnöke azt mondta: »Nem kell a városokat figyelmeztetni? De igen, azonban nem úgy, hogy Isten népe ott él, hanem úgy, hogy odalátogat, s figyelmezteti őket arra, ami a Földre következik.«” (Country Living [Vidéki élet], 31., 30. o.)

„Ha gonoszság ural egy népet, mindig hallhatók figyelmeztetések és tanítások is, mint ahogyan Lót is intette Sodomát. Azonban Lót sok bajtól óvhatta volna meg a családját, ha nem a gonosz, romlott városban keres otthont. Mindazt a munkát, amit Lót és családja Sodomában végzett, akkor is elvégezhette volna, ha a várostól bizonyos távolságban lakik. Énok Istennel járt, de nem lakott romlott városban, erőszak és gonoszság közepette, mint Lót Sodomában.” (Evangelizálás, 78. o., magyar kiadás: 36. o.)

„Énok nem telepedett a gonoszok közé. Nem költözött be Sodomába, azt gondolva, hogy megmenti a romlott várost. Olyan helyre vitte családját, ahol a lehető legtisztább volt az erkölcsi légkör. Időnként meglátogatta a városlakókat Istentől nyert üzenetével. Miután hirdette Isten üzenetét, minden alkalommal magával vitt a lakóhelyére valakit, aki elfogadta a figyelmeztetést.” (HNA Biblia-kommentár, 1087–1088. o., „A Te Igéd igazság”, 7. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor