A fenevad képmása

„Elhiteti a föld lakosait a jelekkel, amelyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevad képét, aki fegyverrel megsebesíttetett, de megelevenedett.” (Jel 13,14)

„Megformálják a fenevad képmását, mielőtt a megpróbáltatás lezárul, mert ez lesz Isten követőinek nagy próbatétele, amely meghatározza örök sorsukat… Jelenések könyve 13. fejezetében mindezt világosan mutatja be az ige: »Azután láttam más fenevadat feljönni a földből, akinek két szarva volt, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szólt, mint a sárkány. És az előbbi fenevad minden hatalmasságát cselekszi őelőtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat, amelynek halálos sebe meggyógyult. És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára. És elhiteti a föld lakosait a jelekkel, amelyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevad képét, aki fegyverrel megsebesíttetett, de megelevenedett. És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, akik nem imádják a fenevad képét, megölessenek. Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy a jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.« (Jel 13,11–17) Ezzel a próbával kell Isten népének szembenéznie, mielőtt elpecsételtetne. Aki Isten iránti hűségét az isteni törvény megtartásával bizonyítja, és elutasítja a hamis szombatot, felsorakozik az Úr, Jahve zászlaja alá, és elnyeri az élő Isten pecsétjét. Azok pedig, akik feladják a mennyei eredetű igazságot, és elfogadják nyugalomnapként a vasárnapot, megkapják a fenevad bélyegét.” (11. levél, 1890) „Mialatt Isten megmutatta Jánosnak az egyház és a világi hatalmak utolsó nagy csatáit, azt is megengedte neki, hogy szemlélje a hűségesek végső győzelmét és szabadulását… Túltekintve a csata füstjén és zaján, egy csoportot szemlélt Sion hegyén a Báránnyal, és a fenevad bélyege helyett az Atya neve volt a homlokukra írva.” (Bizonyságtételek V., 572. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor