A szükséges előkészület

„Keressétek az Urat mindnyájan, e föld alázatosai, akik az Ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!” (Sof 2,3)

„A törvényszegés majdnem elérte végső határát. Zűrzavar tölti be a világot, és nemsokára óriási rettegés lesz úrrá az embereken. A vég közel. Isten népének fel kell készülnie arra, ami feltartóztathatatlanul a világra zúdul.” (Child Guidance [Gyermeknevelés], 555. o.) „Nemsokára itt van a »nyomorúságos idő… amilyen nem volt« még. Mindeddig nélkülözött tapasztalatokra van szükségünk, amelyek megszerzésére sokan túlságosan lusták. A mindennapokban sokszor nagyobbnak látjuk a várható bajt, mint amilyen a valóságban. De nem így van ez az előttünk álló valódi veszéllyel. A legéletszerűbb ábrázolás sem tükrözi vissza, milyen súlyos lesz a megpróbáltatás. A próbában mindenkinek egyedül kell megállnia Isten előtt. Ha »Noé, Dániel és Jób« az országban volna, »élek én, mondja az Úr Isten, nem szabadítanának meg sem fiat, sem leányt; igazságukkal csak a maguk lelkét szabadítanák meg« (Ezék 14,20). Az igazság és a tévelygés közötti utolsó nagy összecsapás csak az Isten törvénye miatti hosszú küzdelem végső csatája. Mi most kapcsolódunk be ebbe a harcba, az emberi törvények és Jahve rendelkezései, a Biblia vallása és a mesék és hagyományok vallása közötti küzdelembe.” (A nagy küzdelem, 582. o., Korszakok nyomában, 518. o.) „Tanulmányoznunk kell a nagy útjelzőket, amelyek a mi időnkre mutatnak… A legnagyobb igyekezettel kellene imádkoznunk, hogy Isten nagy napjának csatáira felkészülhessünk.” (Our High Calling [Magasztos elhívásunk] 340. o.) „Akik Isten ellenőrzése alá helyezik magukat, hogy vezesse és irányítsa őket, azok meghallják az Isten rendelte következetes lépésütemet. Annak Lelke ihleti őket, aki életét adta a világ életéért, s többé nem vesztegelnek tehetetlenül azon tépelődve, amit képtelenek megtenni. Magukra öltik a menny fegyverzetét, előrehaladnak a harcban, készen és merészen Istenért, annak tudatában, hogy a Mindenható megadja mindazt, amire szükségük van.” (Bizonyságtételek VII., 14. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor