Látvány, hanghatások és bűnözés

„Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd szív távol van tőlem, gonoszt nem ismerek.” (Zsolt 101,3–4)

„Okod van arra, hogy komolyan aggódj gyermekeidért, akiknek minden lépésüknél kísértésekkel kell szembenézniük. Lehetetlen elkerülniük a kapcsolatot a gonosz társaságokkal… Olyasmit látnak, hallanak, és olyan befolyásnak vannak kitéve, amely erkölcsromboló, és – hacsak nem őrzik jól – észrevétlenül, de biztosan megrontja szívüket és eltorzítja jellemüket. Néhány apa és anya annyira közömbös és gondatlan, hogy úgy véli, mindegy, milyen iskolába járnak gyermekei: egyházi iskolánkba, vagy világi intézményekbe. Ezt mondják: »A világban élünk, és nem léphetünk ki belőle.« Szülők, ne feledjétek, ha akarjuk, jó kivezető utat találhatunk a világból. Elkerülhetjük, hogy gonoszságot lássunk, amely sokasodik az utolsó napokban. A gyermekek és fiatalok képzeletében valóságként élnek az elképzelt jelenetek. A könyvek, regények leírják a sokféle tettet és módot, amelyek lerontják a törvény és az önmegtartóztatás korlátait. Mindez még a szenzációhajhász írók könyveiben megjelenő bűntetteknél is súlyosabb vétkek elkövetésére sarkallja a fiatalokat. Ilyen hatások rontják a társadalom erkölcsét, és elhintik a törvénytelenség magvait. Senki ne csodálkozzon azon, ha ilyen magvetésből bűntettet aratnak. Legyél határozott, és jelentsd ki: »Nem töltöm a drága pillanataimat olyasminek az olvasásával, ami nem hasznos számomra, hanem alkalmatlanná tesz a másokért végzett szolgálatra. Időmet és gondolataimat arra szentelem, hogy alkalmassá váljak Isten szolgálatára. Becsukom szememet a haszontalan és bűnös dolgok előtt. Fülem az Úré, ezért nem hallgatom meg az ellenség ravasz érveléseit. Hangomat nem állítom olyan akarat szolgálatába, amely nem áll Isten Lelkének befolyása alatt. Testem a Szentlélek temploma, ezért minden erőmet hasznos tevékenységre szentelem.” (Boldog otthon, 343–345. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor