Kövessük Krisztust!

„Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága lettünk a világnak, úgy angyaloknak, mint embereknek.” (1Kor 4,9)

„Színház a világ, lakosai a színészek. Most készülnek eljátszani szerepüket az utolsó nagy drámában. Nincs egység az emberek óriási tömegei körében. Csak azért fognak össze, hogy elérjék önző céljaikat. Isten szemmel tartja a Földet, s meg fogja valósítani lázadó alattvalóival kapcsolatos szándékát. Nem adta át a világot az emberek kénye-kedvére, még ha kis ideig el is tűri, hogy zűrzavar uralkodjon. A sötétség hatalma szervezkedik, hogy megrendezze a dráma utolsó nagy jeleneteit. Sátán személyesen játssza majd el Krisztus visszatértét, és közreműködésével sok lesz a gonosz csábítás, azok vesztére, akik titkos társulatokká szervezik magukat. Akik utat engednek a szervezkedés szenvedélyének, azok az ellenség tervei szerint dolgoznak, s ennek következményei nem háríthatók el. A törvénytiprás már majdnem betöltötte a mértéket. Káosz uralja a világot, és rövidesen óriási rémület tör az emberekre. Nagyon közel van a vég. Nekünk, akik ismerjük az igazságot, fel kell készülnünk arra, ami rövidesen elsöprő meglepetésként éri a világot. Mért alszunk? Mekkora változást vinne véghez a tanuló és dolgozó fiatal férfiakban és nőkben – akik nem állnak még készen az Úr eljövetelére, nem alkalmasak arra, hogy az Úr családjának tagjaivá legyenek –, ha felismernék az idők jeleit! Az Úr Jézus önmegtagadó munkásokat hív, hogy kövessék lábnyomát, járjanak Vele, fáradozzanak érte, vegyék fel keresztjüket, és kövessék, ahová vezeti őket. Sokan megelégednek azzal, ha jelentéktelen szolgálatot nyújtanak az Úrnak. Kereszténységük erőtlen. Krisztus odaadta magát a bűnösökért. Milyen aggodalomnak kellene eltölteni minket, amikor bűneikben pusztulni látjuk az embereket. Az Úr végtelen áron vette meg őket, Isten Fiának halála – ez értékük mértéke. Nap mint nap emberek döntenek, hogy az örök élet lesz-e a sorsuk, vagy az örök halál.” (Bizonyságtételek VIII., 27–29. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor