Isten reformra szólít fel

„És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet.” (Luk 1,17)

„Keresztelő János Illés lelkével és erejével dolgozott, hogy előkészítse az Úr útját és az igazak bölcsességére vezessen embereket. Ő volt azok képviselője, akik ebben az utolsó időben élnek, akikre Isten szent igazságokat bízott, hogy hirdessék az embereknek, és előkészítsék az utat Krisztus második eljövetele előtt. Akiknek Krisztus második eljövetelét kell előkészíteniük, azokat a hű Illés jelképezi, mint ahogy János is Illés lelkületével jött, hogy előkészítse az utat Krisztus első eljövetelére. A megújulásnak az a magasztos célja, hogy mi magunk felszabaduljunk, és az embereket is gondolkodásra késztessük. Kapcsoljuk össze az üzenettel a mindenben megtartott mértékletességet, hogy elfordítsuk Isten népét a bálványimádástól, a falánkságtól, a fényűzéstől a ruházkodásban és más dolgokban. Akiket Isten különösképpen vezet és megáld, azoktól elvárja a lemondást, alázatot és mértékletességet – ezt kell hirdetnünk az embereknek, ellentétben mindazok fényűzésével, egészségrontó szokásaival, akik a mai romlott korban élnek. Isten megmutatta, hogy az egészségügyi megújulás olyan szorosan összefügg a harmadik angyal üzenetével, mint a kar a törzzsel. Sehol sem találunk olyan súlyos okot a fizikai és az erkölcsi romlásra, mint ennek a fontos területnek az elhanyagolását. Akik belemerülnek az étvágy és a szenvedélyek kielégítésébe, és behunyják szemüket a világosság előtt, attól tartva, hogy feltárul előttük romlott étvágyuk kielégítésének bűne, amelyről nem hajlandók lemondani, azok vétkesek Isten előtt.

A gondviselés vezeti Isten népét kifelé a világ fényűző, túlzó szokásaiból, el az étvágy és a szenvedélyek kielégítésétől, hogy mindenben a lemondás és a mértékletesség alapján álljanak ki. A nép, amelyet Isten vezet, különleges, választott nép lesz. Nem lesznek olyanok, mint a világ. Ha követik Isten útmutatásait, akkor az Ő célját valósítják meg, és Neki engedik át az akaratukat. Így Krisztus lakik majd a szívükben, s testük, Isten temploma, szent lesz. Egészséges szokásokat kell kialakítanunk, és ezekhez ragaszkodnunk, mert »testetek a Szentlélek temploma«, amint az apostol mondja.” (Bizonyságtételek III., 62–63. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor