A nyomorúságban veszteglő világ

„Ezért van távol tőlünk az ítélet, és nem ér el minket az igazság, várunk világosságra, és ímé, sötétség, s fényességre, és ímé, homályban járunk!” (Ésa 59,9)

„Sokan vannak olyanok, akik olvassák az Írásokat, de nem értik azok valódi tartalmát. Szerte a világon férfiak és nők sóvárogva néznek a menny felé. Imádságok, könnyek, kérések szállnak fel világosságra, kegyelemre és a Szentlélekre áhítozó lelkektől. Sokan vannak a mennyek országának határán, csak arra várnak, hogy összegyűjtessenek.” (Az apostolok története, 109. o.)

„Az emberek szíve mindenütt kiált valami után, amit hiányol. Sokan vágynak olyan erőre, amellyel le tudják győzni a bűnt, olyan erőre, amely megszabadítja őket a gonoszság fogságából, s egészséget, életet és békességet ad. Sokan, akik egyszer már ismerték Isten szavának erejét, de egy ideig Isten nélkül éltek, most újra vágynak az Úr jelenléte után… Sírjunk a sírókkal, és örüljünk az örvendezőkkel! A meggyőzés erejével, az ima hatalmával – Isten szeretetének erejével – ez a munka nem lehet gyümölcstelen. Mennyei lények várnak arra, hogy velünk együttműködve megmutathassák a világnak, mivé válhatnak emberek, és Istennel egységben mit tehetnek a pusztulásba rohanó lelkek megmentéséért. Isten korlátlanul fel tudja használni azt az embert, aki énjét megtagadva szabad teret enged szívében a Szentlélek munkájának, és teljesen Istennek szentelt életet él.” (Ministry of Healing, 143–144., 159. o., A nagy Orvos lábnyomán, 91–92., 103. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor