A menny hibátlan igazgyöngye

„Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)


 
„Az értékes igazgyöngy: Krisztus… Az Ő igaz lénye hibátlan, makulátlan, mint a fehér, tiszta gyöngy. Isten nagy és drága ajándékát az ember nem teheti tökéletesebbé. Nincs szépséghibája. Krisztusban van »a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve« (Kol 2,3). Ő »bölcsességül lett nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul« (1Kor 1,30). Krisztusban az ember megtalálja mindazt, amire a jelenlegi és az eljövendő élethez szüksége van. Megváltónk az értékes igazgyöngy. Hozzá mérten minden mast »kárnak« ítélhetünk.

A példázat nem ajándékként tünteti fel az igazgyöngyöt. A kereskedő minden vagyonát odaadta érte. Sokan kérdezik, hogy ez mit jelent, hiszen a Szentírás ajándéknak mondja Krisztust. Ő valóban ajándék, de csak azoknak, akik teljesen átadják magukat Neki – lelküket, testüket, értelmüket egyaránt.  Krisztusnak kell adnunk önmagunkat, mert csak így tudunk minden kívánalmának készséggel engedelmeskedni. Egész lényünk, minden képességünk és adottságunk az Úré. Szenteljünk mindent szolgálatára! Ha teljesen átadjuk magunkat Neki, Krisztus a menny minden kincsével együtt nekünk adja önmagát. Így miénk lesz a legértékesebb igazgyöngy.

Ezt a gyöngyöt meg lehet vásárolni ott, ahol a menny kegyelmét árulják – pénz nélkül, ingyen. Mindenki megszerezheti a menny javait. Az igazság drágaköveinek kincsestára mindenki előtt nyitva áll…  Megváltónk szeretettel szólít: »Azt tanácsolom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy.« (Jel 3,18) A legszegényebb éppúgy megveheti az üdvösséget, mint a leggazdagabb, mert nem földi fizetőeszközért kapható, nem világi vagyon az ára. Miénk lehet, ha készségesen engedelmeskedünk Krisztusnak, mert Ő – saját tulajdonaiként – igényt tart ránk… Az üdvösséget nem érdemelhetjük ki, de keresnünk kell – odaadásunkkal és kitartásunkkal tanúsítva, hogy a világon mindenről le tudunk mondani érte.”(Krisztus példázatai, 73–74. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video