Közel van az Úr napja

„Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy jön el a Mindenhatótól.” (Jóel 1,15)


 
„A próféciák, melyeket a nagy VAGYOK adott Igéjében, láncszemekként egymáshoz kapcsolják az eseményeket – a múlt örökkévalóságától a jövő örökkévalóságáig –, és megmondják, hol állunk ma a korszakok folyamatában, s mit várhatunk az eljövendő időben. Mindazt nyomon követhetjük a történelem lapjain, aminek a próféciák szerint napjainkig be kellett következnie, és biztosak lehetünk abban, hogy mindaz, ami még hátravan, be fog teljesedni a maga idejében.

Az idők jelei ma azt mutatják, hogy nagy és ünnepélyes események küszöbén állunk. Világunkban minden kavarog. Szemünk előtt teljesednek be az események, amelyeknek a Megváltó próféciája szerint meg kell előzniük az Ő eljövetelét. »Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről… Nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen, lesznek éhségek és döghalálok, s földindulások mindenfelé.« (Mát 24,6–7)

Mindenki számára rendkívül nagy jelentőségű időben élünk. Uralkodók és politikusok, bizalmi állásban levő és vezető helyet betöltő emberek, minden társadalmi osztályból való gondolkozó férfiak és nők figyelik a körülöttünk zajló eseményeket. Figyelik a nemzetek egymás közti viszonyát, észreveszik, milyen nagy a feszültség minden területen. Ráébrednek arra, hogy valamilyen súlyos és döntő esemény van készülőben – a világ rettenetes válság előtt áll.

A Biblia, és csakis a Biblia ad helyes látást ezekről a dolgokról. Benne tárulnak fel világunk történelmének végső nagy jelenetei, azok az események, amelyek gyorsan közelednek. Közeledésükre megremeg a föld, és az emberek meghalnak a félelemtől. Az egyéneknek és nemzeteknek oda kell állniuk a mérlegre, amely annak kezében van, aki sohasem téved. Mindenki maga határoz sorsáról, Isten pedig mindent a kezében tartva megvalósítja szándékát. A keresztényeknek fel kell készülniük arra, ami nemsokára meglepetésszerűen szakad a világra. Isten Igéjének szorgalmas tanulmányozásával készülhetnek fel erre, és azzal, hogy igyekeznek összhangba hozni életüket az Úr előírásaival.” (Próféták és királyok, 332–333., 388. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video