Vannak-e bálványaink?

„Fiacskáim, oltalmazzátok meg magatokat a bálványoktól!” (1Ján 5,21)


 
„Isten minden igaz gyermeke meg lesz rostálva, mint a búza, és a rostálási folyamatban minden dédelgetett vágyat, amely elfordítja az értelmet Istentől, fel kell adni. Sok családban a polcok, állványok és asztalok tele vannak szobrocskákkal és képekkel… A gondolatok tehát, amelyeknek Istenre és a mennyei dolgokra kellene irányulniuk, hétköznapi dolgoknál időznek. Ez vajon nem bálványimádás? Az ilyesmire költött pénzt vajon nem lehetett volna az emberiség áldására felhasználni, a szenvedés enyhítésére, a szegények felruházására, az éhezők táplálására? Nem lehetett volna az Úr kincstárába helyezni, hogy előrevigye ügyét, és építsük az Ő országát?

Ez a feladat igen fontos, és arra késztet bennünket, hogy szabaduljunk meg a bálványimádás bűnétől. Áldás áradna lelkünkre, ha engedelmeskednénk a szónak, amelyet Izráel Szentje szólt: »Ne legyenek néked idegen isteneid énelőttem.« (2Móz 20,3) Sokan teremtenek maguknak fölösleges gondokat és aggodalmakat azzal, hogy az időt és energiát szükségtelen díszek megszerzésére fordítják, amelyekkel tele van a lakásuk. Isten hatalmára van szükség, hogy felébredjünk ebből az állapotból, mert minden ilyen szándék és elképzelés bálványimádás.

Isten arra vágyik, hogy megszabadítsa népét a bálványimádás minden fajtájától. Foglalja el Isten szava, az élet áldott könyve asztalunkat, ami most tele van haszontalan díszekkel. Költsük pénzünket olyan könyvekre, amelyek az elme megvilágosításának eszközei a jelenvaló igazságra vonatkozóan…

Bárcsak imádságos szívvel kutatnátok az Írásokat! Vajha megvizsgálnátok szíveteket égő szövétnekkel, felfedeznétek és elszakítanátok a legvékonyabb szálat is, amely világi szokásokhoz köt, s elválaszt, elfordít Istentől! Esedezzünk Istenhez, hogy mutassa meg minden olyan szokásunkat, amely elvonja Tőle gondolatainkat és érzéseinket! Isten szent törvényét adta az embernek a jellem mértékeként. Törvénye segítségével felismerhetünk és legyőzhetünk minden jellemhibát. Szakítsuk el magunkat minden bálványtól, s a kegyelem és igazság aranyláncával kapcsoljuk magunkat Isten trónjához.” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból II., 299–300. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video