A Szentlélek védelem a gonosz ellen

„A békességnek Istene megrontja a Sátánt a ti lábatok alatt hamar. A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek.” (Rm. 16:20)


 
„Krisztus követői legyőzött ellenségnek tekinthetik Sátánt.  Az Üdvözítő kivívta számunkra a győzelmet kereszthalálával. Ezt a győzelmet az övéi saját győzelmüknek fogadhatják el. »Ímé – mondotta –, adok néktek hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok és az ellenségnek minden erején, és semmi sem árthat néktek.« (Mk. 16:17–18) A Szentlélek mindenható ereje a hívő védelme a Gonosz ellen. Egyetlen olyan lélek sem kerülhet Sátán hatalmába, aki bűnbánóan kéri Krisztus segítségét. Az Üdvözítő ott áll megkísértett és megpróbált gyermekei mellett. Nála nem lehet vereség. »Mindenre van erőnk a Krisztusban, aki minket megerősít.« (Fil. 4:13) Amikor ránk törnek a kísértések és próbák, ne bízzunk önmagunkban.

Tekintetünket az Úrra szegezzük. Ő a hatalmas Isten, megsegít bennünket. Sok keresztény igen gyakran foglalkozik Sátánnal gondolatban, és sokat beszél róla. Így az ellenség mind hatalmasabb lesz a képzeletében, és mind jobban befolyásolja életét. Mindenkor tudnunk kell, hogy Isten hatalma kivetette a gonoszt a mennyből. Az ördög szereti, ha az emberek a hatalmáról beszélnek. Miért ne beszéljen inkább Jézusról a keresztény? Miért ne dicsérje az ő erejét és szeretetét a világ előtt?

Az ígéret szivárványa, mely körülveszi a mennyei trónt… az egész világegyetem előtt igazolja, hogy Isten az élet minden megpróbáltatásában megsegíti gyermekeit. Az ő hűsége az erő és védelem biztosítéka örök időkre.” (Jézus élete, Az utolsó út Galileából c. fejezetből)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentPregătirea ogorului
Articolul următorLacrimile din Atocha