A legsötétebb óra

„És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék énbennem.” (2Kor 12:9)

Csalódhatsz, akaratodat és módszereidet visszautasíthatják, de abban biztos lehetsz, hogy az Úr szeret téged. A tüzes kemence lángolhat körülötted, de nem azért, hogy megsemmisítsen, hanem azért, hogy megeméssze a salakot, s te úgy kerülhess ki belőle, mint a hétszeresen megtisztított arany. Ne felejtsd el, az éjszaka sötétjében is Isten dalt ad szívedbe. Úgy tűnhet, hogy a sötétség körülzár téged, de nem a felhőket kell nézned. A felhők mögött mindig süt a nap. Az Úr minden lélekre fényt áraszt. Nyisd meg szíved ajtaját a remény, a békesség és az öröm előtt. Jézus mondja: „Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon tibennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék.” (Jn 15:11)

Isten mindenkire bízott egy különleges feladatot, és mindannyiunknak ennek megfelelően kell a ránk bízott munkát elvégeznünk. Az egyetlen, amitől félnünk kell, hogy nehogy elfordítsuk Jézusra függesztett tekintetünket, mellyel kizárólag Isten dicsőségét szemléltük, és ha felszólít majd az Úr, hogy fegyverzetünket letéve nyugodjunk a sírban, nehogy ne tudjunk számot adni arról, hogy kiben hittünk. Egyetlen pillanatra se felejtsd el, hogy Krisztus tulajdona vagy, melyet végtelen áron vásárolt meg, s hogy testeddel és lelkeddel egyaránt Őt kell dicsőítened, mert azok az övéi…

Minden sebre Isten biztosított gyógyírt. Van gyógyír és orvos Gileádban. Vajon ezután úgy fogod-e tanulmányozni a Szentírást, mint még soha azelőtt? Kérj az Úrtól bölcsességet minden nehéz helyzetben! Minden próbádban könyörögj Jézushoz, hogy mutassa meg a kivezető utat, így szemed megnyílik és észreveszed a gyógyírt, s alkalmazni tudod saját esetedre az Igében feljegyzett gyógyító ígéreteket. Így az ellenség nem talál majd módot arra, hogy panaszkodásba és hitetlenségbe kergessen, hanem hited, reményed és bátorságod lesz az Úrban. A Szentlélek megnyitja szemedet, hogy meglásd és elfogadhasd minden áldását, mely a bánat ellenszereként fog hatni, és megédesíti majd számodra a keserű szájízt. (Selected Messages, 2. kötet, 272-274. oldal)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video