Válasszuk el az igazat a kitalált mesétől!

„Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; és az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez odafordulnak.” (2Tim 4:3-4)

Sokat kezdünk beszélni a Szentlélek kitöltetésével kapcsolatosan, és néhányan úgy gondolják, hogy ez kárára van a gyülekezeteknek. Az örök életet jelenti számunkra az, ha befogadjuk a Szentírás élő elemeit és Isten akaratát cselekesszük. Ez azt jelenti, hogy esszük az Isten Fiának testét és isszuk az ő vérét. Akik ezt teszik, azoknak az evangélium életet és halhatatlanságot hoz, mert Isten Igéje hűség és igazság, lélek és élet. Akik hisznek Jézus Krisztusban, mint személyes Megváltójukban, azoknak előjoga, hogy Isten Igéjéből táplálkozzanak.

A Szentlélek befolyása teszi halhatatlan igazsággá az Igét, a Bibliát, mely lelki inakat és izmokat kölcsönöz annak, aki imádkozva tanulmányozza. „Tudakozzátok az írásokat – mondta Jézus -, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam.” (Jn 5:39) Akik a felszín alá ásnak, azok megtalálják az igazság elrejtett drágaköveit. A Szentlélek a buzgó kereső mellé áll. Világossága kiárad az Igére és az igazságot új, friss értelmezésben vési az elmébe. Az Ige tanulmányozóját olyan béke és öröm tölti el, amit sohasem érzett. Olyan értékesnek látja az igazságot, mint még soha. Új, mennyei világosság árad az Igére és úgy beragyogja azt, mintha minden betűje arannyal volna bevonva. Isten maga szól az elméhez és a szívhez, így válik az Ige lélekké és életté.

Az Ige minden igazi kutatója felemeli szívét Istenhez és könyörög az ő Lelkének segítségéért; s hamarosan felfedezi mindazt, ami felülemeli őt az önjelölt tanító minden kitalált állításán, akinek gyenge, ingatag elméletei nem támaszthatók alá az élő Isten Igéjével. Ezeket az elméleteket olyan emberek találták ki, akik nem tanulták meg az első nagy leckét: azt, hogy Isten Lelke és élete az Igében található. Ha befogadták volna szívükbe az Isten Igéjében található örökkévaló elemeket, akkor észrevennék, milyen unalmas és kifejezéstelen minden arra irányuló kísérlet, hogy valami újat és szenzációsat találjanak ki. Meg kell tanulniuk Isten Igéjének legelső alapelvét. (Selected Messages, 2. kötet, 38-39. oldal)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video