MARELE MEȘTER

Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată.
Ieremia 18:3

Ascultă ediția audio aici.

Pentru că îi conduce Dumnezeu, de aceea vin aceste lucruri asupra unora. Încercările și obstacolele sunt metodele de disciplinare alese de Domnul și mijloacele hotărâte de El pentru succesul nostru. Cel care citește inima oamenilor le cunoaște caracterul mai bine decât și-l cunosc ei înșiși. Dumnezeu vede că unii au puteri și înzestrări care, canalizate corect, ar putea fi folosite pentru progresul lucrării Sale. În providența Sa, El aduce aceste persoane în diverse posturi și în variate împrejurări, astfel încât ele să-și poată descoperi în caracter defectele de care nu au fost conștiente. El le dă ocazia să-și corecteze aceste defecte și să devină apte pentru lucrarea Sa. Adesea, El permite ca aceste persoane să fie asaltate de focul nenorocirilor pentru a le putea curăți.

Faptul că suntem chemați să răbdăm încercări arată că Domnul Isus vede în noi ceva prețios pe care dorește să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Și poată slăvi Numele, nu Și-ar pierde timpul cu perfecționarea noastră. Nu aruncă în cuptorul Său pietre lipsite de valoare. El nu rafinează decât minereul valoros. Fierarul pune și fierul, și oțelul în foc ca să poată ști ce fel de metale sunt. Domnul îngăduie ca aleșii Săi să fie trecuți prin cuptorul suferinței pentru a arăta ce firi au și dacă pot fi prelucrați pentru lucrarea Sa.

Olarul ia lutul și îl modelează după cum dorește. Îl frământă și iar îl frământă. Îl rupe în bucăți și pune iarăși totul împreună. Îl udă și apoi îl usucă. Îl lasă să stea o vreme fără să-l atingă. Când a devenit perfect maleabil, își continuă acțiunea și face din el un vas. Îi dă o formă și, tot pe roată, îl ajustează și îl lustruiește. Îl usucă la soare și îl coace în cuptor. Astfel devine un vas bun de folosit. Tot așa dorește să ne modeleze și să ne cizeleze și Marele Meșter. Așa cum este lutul în mâinile olarului trebuie să fim noi în mâinile Sale. Nu trebuie să încercăm să facem lucrarea olarului. Partea noastră este să ne lăsăm modelați de Meșter. (Divina vindecare, pp. 471, 472)

Cum am întârziat eu finalizarea vasului meu prin faptul că m-am sustras din mâinile Marelui Meșter?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor