PUTERNIC SFETNIC AL VEACURILOR

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată.
Iacov 1:5

Ascultă ediția audio aici.

Să nu credeți că viața creștină este scutită de ispite. Ispitele vor veni la fiecare creștin. Atât creștinul, cât și cel care nu se lasă condus de Hristos vor avea parte de încercări. Diferența este că, în timp ce unul slujește un tiran, îndeplinind corvoada acestuia, creștinul Îl slujește pe Cel care a murit să-i dea viața veșnică. Să nu privim încercarea ca pe un lucru ciudat, ci ca pe un mijloc prin care suntem purificați și consolidați. Iacov zicea: „Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare” (Iacov 1:2,3).

Marea noastră nu va fi întotdeauna liniștită. Vom avea furtuni și uragane. Întâmpinarea dificultăților este o parte a educației noastre, necesare pentru formarea unui caracter puternic și echilibrat.

În viața viitoare vom înțelege lucrurile care acum ne creează mari nedumeriri. Vom înțelege ce Ajutor puternic am avut și cum îngerii lui Dumnezeu au fost trimiși să ne poarte de grijă, în timp ce noi urmam sfatul Cuvântului lui Dumnezeu.

Tuturor celor care Îl primesc, Hristos le va da putere să devină fii ai lui Dumnezeu. El este un ajutor prezent în orice moment de nevoie. Ar trebui să ne fie rușine de credința noastră șovăielnică. Cei care sunt înfrânți nu au pe cine să dea vina decât pe ei înșiși că nu au rezistat vrăjmașului. Toți cei care aleg pot veni la Hristos să găsească ajutorul de care au nevoie.

Lumea este înfășurată în întuneric și eroare. Satana și îngerii săi sunt neobosiți în lupta împotriva adevărului. Noi trebuie să fim ajutați. Dar acest ajutor de care avem nevoie nu va veni de la ființe umane. Trebuie să ne ridicăm privirea spre Cel care a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. (…) Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” (Matei 28:18,20).

În mijlocul vostru se află puternicul Sfetnic al veacurilor, care vă invită să vă puneți toată încrederea în El. Ne vom îndrepta oare dinspre El înspre ființele umane nesigure, care sunt cu totul dependente de Dumnezeu ca și noi înșine? (The Signs of the Times, 3 ianuarie 1906)

Dacă Dumnezeu folosește câteodată oameni pentru a mă sfătui, cum să nu îi fac pe aceștia confidenții mei în locul lui Dumnezeu?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor