MARELE PURTĂTOR DE POVERI

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

Ascultă ediția audio aici.

Când au o problemă, mulți cred că trebuie să apeleze la un prieten pământesc, să-i spună acestuia supărările lor și de la el să ceară ajutor. În împrejurări grele, neîncrederea le umple inima, iar calea pare întunecoasă. Dar în tot acest timp, alături de ei stă puternicul Sfetnic al veacurilor, invitându-i să-și pună încrederea în El. Isus, Marele Purtător de poveri, spune: „Veniți la Mine și vă voi da odihnă.” Să ne întoarcem dinspre El înspre ființele umane schimbătoare, care depind de Dumnezeu la fel cum depindem noi înșine?

În comparație cu măreția lucrării, e posibil să aveți simțământul imperfecțiunii caracterului și al limitelor în înțelegere și pricepere. Dar, și dacă ați avea cel mai puternic intelect dat vreodată omului, tot nu v-ar fi suficient pentru lucrarea pe care o aveți. „Despărțiți de Mine, nu puteți face nimic” (Ioan 15:5), spune Domnul și Mântuitorul nostru. Rezultatul a tot ce facem este în mâinile lui Dumnezeu. Orice s-ar întâmpla, să ne prindem de El cu încredere neclintită, constantă.

Orice relație ați forma, în activitățile de la serviciu, în orele de destindere și în legământul pe viață, să porniți cu rugăciune sinceră, umilă! Veți arăta astfel că Îl onorați pe Dumnezeu, iar Dumnezeu vă va onora pe voi. Rugați-vă când sunteți cuprinși de teamă! Când disperarea pune stăpânire pe voi, pecetluiți-vă buzele față de oameni; nu umbriți cărarea altora, ci spuneți-I totul lui Isus! Înălțați-vă brațele după ajutor! În slăbiciunea voastră, prindeți-vă de tăria infinită! Cereți umilință, înțelepciune, curaj, sporirea credinței, pentru a vedea lumina în lumina lui Dumnezeu și a vă bucura în dragostea Sa. – Divina vindecare, pp. 512, 513

Dacă vom umbla smeriți cu Dumnezeu, dacă vom lucra în spiritul lui Hristos, niciunul dintre noi nu va trebui să poarte poveri grele. Le vom pune pe toate asupra marelui Purtător de poveri. Atunci ne vom putea aștepta la biruințe în prezența lui Dumnezeu, în părtășia dragostei Sale. De la început și până la sfârșit, orice adunare de tabără ar putea fi o sărbătoare a dragostei, datorită prezenței lui Dumnezeu în mijlocul poporului Său. Tot cerul este interesat de mântuirea noastră. Îngerii lui Dumnezeu, mii de mii și de zece mii de ori zece mii, sunt însărcinați să le slujească celor care vor fi moștenitorii mântuirii. Ei ne păzesc de rău și alungă puterile întunericului, care caută să ne distrugă. (Mărturii pentru biserică, vol. 6, p. 63)

Cât de des mă rog înainte de a intra într-o legătură de prietenie?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor