SALVATOR AL LUMII


În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc.
Ioan 14:2

Ascultă ediția audio aici.

Isus a rămas cu ucenicii Lui timp de patruzeci de zile, făcându-i fericiți și umplându-le inimile cu bucurie, în timp ce le clarifica tot mai mult realitățile Împărăției lui Dumnezeu. Le-a încredințat misiunea să dea mărturie despre lucrurile pe care le văzuseră și le auziseră, despre suferințele, moartea și învierea Sa, despre faptul că El Se adusese pe Sine jertfă pentru păcat și toți cei care voiau puteau veni la El și găsi viața. Cu o gingășie devotată, le-a spus că vor fi persecutați și chinuiți, dar vor găsi mângâiere, reamintindu-și experiența și cuvintele pe care li le-a spus El. Le-a zis că biruise ispitele lui Satana și că obținuse victoria prin încercări și suferință. Satana nu mai putea avea putere asupra Lui, dar urma să-și facă ispitele să-i apese în mod direct pe ucenici, pe ei și pe toți cei care aveau să creadă în Numele Lui. Dar ei puteau birui așa cum biruise El.

Isus Și-a înzestrat ucenicii cu puterea de a face minuni și le-a spus că, deși vor fi persecutați de oameni răi, El Își va trimite din când în când îngerii pentru a-i elibera. Viața lor nu putea fi curmată până când nu-și îndeplineau misiunea, după care va fi posibil să li se ceară pecetluirea cu propriul sânge a mărturiilor pe care le dăduseră.

Neliniștiții Săi ucenici I-au ascultat cu bucurie învățăturile, savurând cu nerăbdare fiecare cuvânt care ieșea de pe buzele Sale sfinte. Acum știau cu certitudine că El era Salvatorul lumii. Cuvintele Lui au pătruns adânc în inima lor și regretau că trebuiau să se despartă curând de Învățătorul lor ceresc și nu mai aveau să audă de pe buzele Lui cuvinte de har, de mângâiere. Dar inima le-a fost din nou încălzită de iubire și de o mare bucurie când Isus le-a spus că merge să le pregătească locuințe și Se va întoarce să-i ia, pentru a fi întotdeauna cu El. De asemenea, a promis că Îl va trimite pe Mângâietorul, Duhul Sfânt, pentru a-i îndruma în tot adevărul. Apoi „Şi-a înălțat mâinile și i-a binecuvântat”. (Scrieri timpurii, pp. 189, 190)

Cum pot să le ofer inima mângâietoare a lui Isus și celor pe care îi întâlnesc astăzi?

 

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor