BARIERA OBOSELII

De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi.
2 Corinteni 4:16

Nimic nou sub soare. Fiecare om se întâlnește cu fenomenul oboselii. Din cauza condiției noastre umane suntem prinși într-un du-te-vino al energiei. Să nu crezi că poți păcăli prin altfel de variante acest tipar. Până la urmă nu e nimic periculos în ceea ce, fizic, Dumnezeu a construit în ființa umană. Totul e agreabil până la un punct.

Oboseala asociată cu căderea devine dramatică. Nimeni nu cade pentru că este obosit. Dar, cu siguranță, majoritatea vor claca când ating pragul critic al oboselii: extenuarea sau surmenajul. În acest punct, riscurile sunt amplificate. De ce?

Ai încercat să începi să înveți după o noapte de nesomn? Sau ai trecut la memorat după ce ai avut parte de ore de muncă asiduă? Schimbând registrul, ai fost nevoit să alegi după perioade lungi de așteptare și rateuri în care ai crezut că totul e degeaba? Pavel vorbește despre acest risc. Despre eșecul pe care îl produce oboseala repetării. Să faci mereu aceleași lucruri bune parcă te obosește. Vrei varietate. Vrei ineditul. Îți dorești mai mult dinamism. Sunt însă unele subiecte și standarde care țin de consecvență, de obicei, țin de continuitate și regularitate. Igiena fizică și spirituală nu face rabat de la aceasta. Prin urmare, evită bariera oboselii.

Roagă-te să fii atent față de nevoile tale spirituale.

Provocare: Păstrează-ți ca regulă repausul echilibrat.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video