PIATRA ASCUNSĂ

Lot și-a ridicat ochii și a văzut că toată Câmpia Iordanului era bine udată în întregime. Înainte de a nimici Domnul Sodoma și Gomora, până la Țoar, era ca o grădină a Domnului, ca țara Egiptului.
Geneza 13:10

Dimineața m-am trezit ca de obicei. După pregătirea făcută în grabă am plecat cu colegii spre sediul Conferinței Transilvania de Nord. Pe drum totul părea că merge conform planului. Doar părea… La aproximativ 24 km distanță de casă, o durere cumplită în partea dreaptă a abdomenului m-a oprit pe loc. După câteva minute mi-am revenit. În loc să ajung la Cluj, m-am întors la medici în Bistrița.

A urmat o serie de vizite la medici. Am făcut mai multe ecografii. Totul părea să fie normal. Dar de unde această durere? Cam după o lună am reușit să ajung la un computer tomograf. La prima scanare a corpului am auzit o voce spunându-mi: „Aveți o piatră ascunsă la rinichi!” Am descoperit cauza durerii, deși totul părea atât de sănătos.

Lot nu a văzut pietrele din Câmpia Iordanului. Visa să profite de oportunitățile din zonă. A greșit enorm. Un tipar de viață atât de comun nouă. Ne uităm și vedem altceva. Vedem ce vrem să vedem și omitem pietrele ascunse din câmpiile ce ne ademenesc. În orice ți se pare oportun, analizează riscul pietrelor ascunse. Darul cercetării profunde poate fi primit din partea lui Dumnezeu. Învață azi să privești cu ochii lui Dumnezeu.

Roagă-te să ai o privire serioasă asupra lucrurilor din viața ta.

Provocare: Spune „nu” superficialității!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video