CÂNTARUL VALORILOR ȘI ROLUL PRIVIRII

El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăție decât comorile Egiptului, pentru că avea ochii pironiți spre răsplătire.
Evrei 11:26

Moise nu are nevoie de prezentare. Eroul lui Israel a devenit peste timp și modelul de ascultare pentru credincioșii lui Dumnezeu. Contrar evidențelor, Moise a fugit din Egipt pierzând tronul și beneficiile ce rezultau în urma acestui fapt. În schimb, în lumea deșertului a dobândit capacitatea zdrobitoare de a prețui valorile din perspectiva lor morală. Ce i-a lipsit în Egipt și a avut în deșert?

Ei bine, în deșert s-a trezit eliberat de presiunea și stresul agitației de la curte. Fără puncte de interes care să-i capteze atenția a avut timp suficient să se concentreze pe obiectivul suprem: răsplătirea lui Dumnezeu. În liniștea de acolo a putut cântări valorile „care merită” și cele care „doar fac cu ochiul”. A putut să-și reseteze viața ocupându-se de întrebările grele. E un principiu al cuceririi. Concentrează-te pe părțile invizibile la prima vedere. Pune accent pe lucrurile ce contează. „Avea ochii pironiți spre răsplătire!” Da!

Îndreaptă-ți punctul de interes de pe pământ spre cer. Privirea își are rolul ei. Pune în fața ochilor lucrurile veșnice. Treci peste extazul de moment, peste puterea de o clipă a dorințelor. Țintește sus. Uită-te mereu spre ceea ce va veni. Ce poți deveni prin Dumnezeu este mai valoros decât ce îți poate oferi puterea aici pe pământ.

Roagă-te să cântărești valorile cu atenție.

Provocare: Elimină toate sursele care te manipulează. Admiră frumusețea vieții lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video