ACȚIUNE CONTINUĂ

Le-am trimis soli cu următorul răspuns: „Am o mare lucrare de făcut și nu pot să mă cobor; cât timp l-aș lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta.”
Neemia 6:3

„Fă-ți treaba până la capăt!” Acestea erau cuvintele cu care bunica îmi reteza orice încercare de evadare. Băieții era adunați în jurul curții. O minge de fotbal ieftină era pusă la vedere. Se jucau în fața ochilor mei pentru a mă face să renunț la munca pe care o desfășuram în curtea bunicii. Era o luptă complicată. Dorințele mă sufocau. Aveam argumente să abandonez activitatea. Îmi spuneam că doar mă joc și apoi revin și termin treaba. Judecam copilărește. Pe de altă parte, bunica era o persoană la care țineam foarte mult. Am crescut cu ea de mic. Mi-a oferit grija și atenția ei în perioada în care mama a fost nevoită să crească doi copii singură. De fiecare dată, prietenii îmi provocau o nesăbuită agonie…

Acest tipar este comun tuturor. De fiecare dată când ești prins într-o acțiune, va veni cineva sau ceva care să-ți capteze atenția. O provocare secundară pentru a te opri din cea principală. Dacă îți propui să slăbești, apare un moment când un dulce preferat ți se va oferi gratis. Vrei să înveți, cineva te va perturba cu o ofertă de nerefuzat. Mereu vei fi provocat să decizi: mergi mai departe sau schimbi alegerea făcută.

Ține de tine să continui cu consecvență alegerile bune. Fii activ! Un om al acțiunii continue. Ține-te de deciziile ce îți susțin pașii spre bine.

Roagă-te să poți fi un om de acțiune.

Provocare: Continuă să păstrezi direcția spre Dumnezeu!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video