ÎNAINTE DE A PLÂNGE

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Eram în vacanța de vară la casa noastră de pe plajă. Fiica mea, Mariana, avea șase ani, iar nepotul meu, Daniel, avea zece ani. Lui i-a venit ideea de a vinde zmeie pentru a câștiga niște bani, iar mai mulți copii au venit la noi acasă să cumpere zmeie.

Când fiica mea a văzut că vărul ei face bani, mi-a spus că și ea vrea să vândă zmeie. I-am spus că nu va fi posibil pentru că vărul ei le vindea deja, ceea ce a întristat-o. Încercând să o înveselesc, am decis să pregătesc niște sacolés, un fel de înghețată, pentru ca ea să le vândă, să câștige niște bani și să fie fericită. Am pregătit totul, le-am pus în congelator în timp ce ea aștepta cu nerăbdare să vină a doua zi pentru a le vinde și a câștiga niște bani.

Ziua s-a ivit și ploua. În săptămâna următoare a plouat dimineața, s-a oprit pentru scurt timp și a plouat din nou după-amiaza. În timpul pauzei de ploaie, nepotul meu a reușit să vândă zmeie, dar nu a venit nimeni să cumpere sacolés. Fiica mea era foarte tristă.

A venit Sabatul, încă ploua când am plecat spre biserică. După apusul soarelui, am încheiat Sabatul, iar fiica mea s-a dus în camera ei să se joace.

Atunci am auzit pe cineva strigând la poartă. M-am dus să răspund și am găsit o fată de aceeași vârstă cu fiica mea. Ținea o umbrelă de ploaie în mână și m-a întrebat dacă sunt sacolés de vânzare. Am strigat-o pe Mariana și a fost încântată să facă prima vânzare. Mi-am amintit că fusese în dormitorul ei cu ușa închisă cu câteva minute înainte și am întrebat-o de ce făcuse asta. (O rugasem să o țină deschisă ca să o pot vedea.)

Ea a răspuns: „Mamă, mă rugam. I-am promis lui Dumnezeu că, dacă mă ajută să vând sacolés, voi da zecime pe tot ce vând.”

Am rămas fără cuvinte. Înainte ca ea să îngenuncheze pentru a se ruga, El pusese deja gândul în inima unei alte fetițe să ceară bani mamei sale pentru a ieși în ploaie, noaptea, să cumpere sacolés. Cât de minunat este Dumnezeul nostru!

Dacă El ascultă rugăciunea unui copil de șase ani, de ce ne-am îndoi de dragostea și mila Lui infinite pentru fiecare dintre noi?

autor: Isabel Cristina de Almeida

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video