ASUMAREA STANDARDELOR ÎNALTE

Dar iată legământul pe care îl voi face cu casa lui Israel după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu.
Evrei 8:10

Există o știință a vieții ce face din fiecare zi un peisaj al emoțiilor. Ne folosim de obiceiuri, ritualuri, convenții și mai ales de coduri. Da. Vorbesc de acele coduri ce țin de comunicare, transmitere de informații sau senzații. Poate te miră, dar nu te grăbi cu concluziile. Dacă te vei uita pe tiparul tău de comunicare online, vei revedea omuleții galbeni. În diferite ipostaze, mai mulți sau mai puțini transmit emoțiile tale. În planul relațiilor de curtenie, de prietenie, de logodnă sau căsătorie, codul comunicării este și mai adânc. Folosim inimioarele ca gest al clocotului inegalabil, produs pe segmentul interacțiunii.

Inima este simbolul puternic al angajamentului întreg. Într-o relație crucială, afirmația „să-i câștig inima” implică trecerea pragului de visător și intrarea în zona de angajament. Nu te mira că Dumnezeu îți propune un legământ bazat pe cedarea inimii tale. E o propunere pentru asumarea unei relații totale. De fapt, relația este securizată prin acceptarea standardelor înalte, superioare moftului, vremii trecătoare sau felului în care te trezești dimineața. Dumnezeu propune un pact al inimii pentru o relație ce supraviețuiește oricărei crize potențiale.

Roagă-te să poți intra în legământ cu Dumnezeu.

Provocare: Cere-i Domnului să te susțină pentru un legământ cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video