DECLANȘEAZĂ „SPRINTUL” SPIRITUAL

Alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus!
Filipeni 3:14

Un misionar care i-a învățat pe africani Evanghelia mântuirii s-a reîntors după câțiva ani la oamenii cu care a lucrat. Cunoștea bine comunitatea locală și era convins că, în ciuda resurselor limitate și a vieții marcate de lipsuri, bunele obiceiuri spirituale învățate vor fi păstrate cu strictețe. Și-a luat timp să viziteze toate locurile și adăposturile lor. La final, cu ocazia întâlnirii religioase, s-a ridicat să transmită mesajul său comunității. Una din marile lui nedumeriri a fost „cărarea rugăciunii”.

Înainte de retragere, după prima campanie misionară, au stabilit împreună un loc unde urmau să vină pentru rugăciune. Era o cărare ce trecea printr-un teren plin de ierburi. Datorită folosirii regulate, iarba a dispărut. Acum, după ce a revenit, cărarea era din nou plină cu iarbă. Acesta a fost semnul vizibil al faptului că viața lor spirituală decăzuse. Cursa pentru cer semăna mai mult a plimbare.

Există momente ale cursei când atenția și concentrarea se traduc prin creșterea implicării. Nu e destul să știi ce vrei de la viață, trebuie să ridici și miza. E nevoie de „sprint”. De un efort susținut. De o testare a rezistenței. Nu lăsa ca dezinteresul să te facă să renunți la momentul de sprint. E vremea să strângi puterile tale intelectuale, morale și fizice și să alergi spre țintă cu convingere.

Roagă-te pentru discernământ sănătos.

Provocare: Aleargă astăzi cu încredere spre Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor