SELECȚIA GÂNDURILOR

Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
Coloseni 3:2

Am prins vremurile mai puțin plăcute din perioada dificilă a comunismului. Îmi amintesc o parte din neajunsurile care ne presărau zilele. Privind în urmă, Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru libertatea de care ne bucurăm astăzi, de abundența de produse și articole necesare unei vieți liniștite. Atunci, dorințele erau scăzute, pentru că nu aveam nici lucrurile elementare.

Dintre toate neajunsurile, am urât orezul din acele timpuri. De fiecare dată când mama pregătea o mâncare pe bază de orez, mă striga ferm să vin la masă. O pungă de orez de calitate inferioară mă aștepta tăcută. Trebuia să despart bobul de orez bun de resturi sau alte bucățele mici ce se găseau din abundență în pungă. Aveam ochi buni, dar timpul petrecut cu această îndeletnicire era foarte lung. Pentru o mâncare bună, era nevoie de o selecție atentă.

Apostolul Pavel știe că în creier ideile sunt ca bobul de orez. Dacă vrei să ai parte de o gândire sănătoasă pe care să o poți folosi pentru o viață bună, e nevoie de o selecție a gândurilor. Te întrebi care sunt cele prioritare? Ei bine, ai un indiciu clar: gândurile care se ocupă cu lucrurile înalte. Ideile care te macină cu treburi pământești s-ar putea să fie utile, dar neimportante. Încearcă să gândești disciplinat. Pune gândul despre cer ca prioritate și eliberează-te de uraganul ideilor desprinse din solul fertil al păcatului.

Roagă-te să pui preț pe o gândire sănătoasă.

Provocare: Selectează gândurile importante despre cer și Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor