ÎNCEPE CU SOCOTEALA

Căci cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-și facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârșească?
Luca 14:28

Expediția de la Polul Sud, condusă de ofițerul de marină britanică Robert Falcon Scott, a fost un fiasco. După luni de agonie, cu cea mai mare parte din membrii echipajului morți, Scott va avea aceeași soartă. Din însemnările făcute, s-au putut observa deficiențele cu care a fost abordată expediția. Scott nu a evaluat onest, realist și echilibrat condițiile dure ale vremii și reliefului înzăpezit. În loc de câini, a ales să meargă cu sănii motorizate, care s-au defectat. Poneii nu au rezistat gerului cumplit. Ochelarii de protecție au fost prost aleși. Proviziile de alimente și apă erau insuficiente. O planificare eronată i-a costat viața.

Greșeala pe care o poți face este să nu acorzi suficientă atenție socotelilor de început. Pornești în aventuri, planuri sau proiecte fără să începi cu o atentă evaluare și o socoteală sinceră a costurilor. Te-ai obișnuit să consumi și apoi să plătești. Isus reface dinamica acțiunilor. Mai întâi fă un calcul real. Distracția și educația, chiar dacă par opuse, sunt supuse aceluiași principiu. Vrei finanțe? Va trebui să produci. Vrei un renume? De asemenea trebuie să construiești. Vrei un nume bun și un caracter integru? Și asta costă. Fiecare act serios presupune și o atentă evaluare.

Roagă-te să începi întotdeauna cu răspundere acțiunile tale.

Provocare: Fă-ți un plan de suflet cu care să urmărești creșterea ta spirituală.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video