ABANDONAREA „LOCULUI”

Vameșul a lăsat totul, s-a sculat și a mers după El.
Luca 5:28 

Dan Puric vorbește despre o bătrânică ce își trăia liniștită viața într-un cătun de munte. Fiica ei era plecată de ani buni în America. După Revoluție, poștașul o vizita regulat pe bătrână, aducându-i câte o vedere. Femeia era atrasă de culorile vii ale hârtiei, de blocurile înalte. Mesajul de pe spate era mereu același: „Vino la mine în America!”

Bătrânica avea câteva păsări de curte, o prispă îmbătrânită și o casă veche din lemn. Era toată agoniseala ei. Să plece reprezenta o provocare pe care nu o putea trece ușor. Oricât a încercat poștașul să o convingă, biata femeie a rămas pe poziție. Dorul de fată era mare, dar parcă locul… Ei, locul… să-l lași așa dintr-odată?!

Isus l-a provocat pe Levi să-și lase nu doar locul, ci și profesia. Să părăsească munca și finanțele stabile provenite din statutul lui de vameș. O provocare deloc simplă. Levi a lăsat totul din perspectiva unei apropieri de Isus. Ce urma să vină era speranța unei vieți mai bune. O lume diferită de trădare, mită, compromisuri sau alergări irelevante.

Între pacea sufletească și stabilitatea profesională, de multe ori se găsesc abisuri infinite. Miza ta e mai mare decât rafinamentul economic și finanțele stabile. Ai nevoie de speranță și de o conștiință curată. E posibil să fii provocat să lași locul profitabil și să faci un pas al credinței cu Isus.

Roagă-te să nu devii rob al locului în care profesezi.

Provocare: Urmărește speranța vieții ce vine prin prezența lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor