AFARĂ DIN „CUTIE”

„Scoală-te dar, ieși și vorbește după inima slujitorilor tăi!”… Atunci împăratul s-a sculat și a șezut la poartă.
2 Samuel 19:7p.p.,8 p.p.

Nu știu cât de bine stăpânești limba engleză. Cred însă că te-ai intersectat cu expresia „out of the box” (afară din cutie). O formă simplă de a exprima lărgirea orizonturilor. Capacitatea de a face mai mult decât am fost obișnuiți să facem. Ieșirea din lumea îngustă și captarea oportunităților care sunt dincolo de cutie.  Parcă sună mai frumos… Hm…

În fondul subiectului, regăsim „tipul” ce evită schimbarea. Profilul omului pătrățos la minte. Obiectiv sau neobiectiv, comportamentul automatizat de obișnuințe este mai iubit decât ieșirea din mulțime. Dacă adaugi și câteva ingrediente neplăcute ca cele prin care a trecut David, nu e prea atrăgător să ieși cu emoțiile tale fluturând în fața mulțimii.

Nu știu cât de atrăgătoare este „cutia” ta personală. Nu știu cât de mult ți-a compromis curajul de a schimba ceva la tine. Poți revendica liniaritatea și calmul vieții, dar nu poți convinge pe nimeni că în cutia ta este universul. Trebuie să muți cu mâna ta propria viață. Să ieși din aria ta protejată și să stai în fața schimbării. Experiențele vieții sunt îmbogățite cu fiecare realitate nouă. Scoală-te și ieși din cutia ta. Dacă ai posibilitatea să stai la porțile Scripturii, vei înțelege că ai în față o perspectivă nouă.

Roagă-te să poți privi perspectiva nouă pe care a pregătit-o Dumnezeu pentru tine.

Provocare: Ieși din propria ta cutie de viață și prinde „mâna” lui Dumnezeu. 

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor