FLOAREA AMARYLLIS

Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.”
Ioan 8:12

Aș vrea să vă pot arăta la ce mă uit chiar acum! Este un superb amaryllis portocaliu strălucitor, cu floare dublă! Iată care este povestea din spatele ei.

De-a lungul anilor, am primit mai multe flori de amaryllis la petrecerile de Crăciun, iar acestea au înflorit întotdeauna în primul an. Sunt flori cu adevărat uimitoare. Pentru a le face să înflorească din nou, trebuie să nu le mai udați și să le lăsați frunzele să moară, să le tăiați și apoi să depozitați bulbul într-un subsol întunecat până în anul următor. În fiecare toamnă îmi aduc bulbii înapoi la etaj, îi ud și îi fertilizez. Și în fiecare an obțin doar frunze verzi și întunecate! Fără flori!

Iarna trecută am adus un ghiveci și am făcut rutina mea obișnuită. Cu toate acestea, am neglijat să aduc al doilea ghiveci și l-am lăsat acolo toată iarna, primăvara și vara. Săptămâna trecută, în timp ce mă aflam în subsol, am mutat ceva și am observat o tulpină albă și lungă care creștea din ghiveciul de amaryllis. Această tulpină albă avea niște saci care creșteau la capătul ei. Am fost șocată, deoarece planta a stat în întuneric aproape complet acolo jos și nu a avut apă timp de aproape un an.

Am dus ghiveciul la etaj, am expus planta la lumina indirectă a soarelui și am udat-o. Într-o zi, tulpina a început să înverzească, iar prima floare a început să se deschidă. În a doua zi, floarea era aproape complet deschisă. I-am mai dat puțină lumină solară și, în patru zile, a doua floare s-a deschis, au răsărit frunze noi și totul a căpătat o frumoasă nuanță de verde. A fost un lucru spectaculos.

Cei mai mulți dintre noi au o persoană dragă pentru care se roagă de mulți ani. Uneori, ni se pare că trăiește în întuneric, în subsol, ca să spunem așa. Dar uneori, o mică lumină strălucește înăuntru și apare cea mai mică licărire de creștere. Apoi, la momentul potrivit, la timpul potrivit al lui Dumnezeu, sunt gata să fie expuse la Lumina Fiului. Înainte să vă dați seama, în mod miraculos, ele sunt gata să înflorească. Nu renunțați să vă rugați și amintiți-vă că Dumnezeu nu i-a uitat în întuneric. El îi vede, îi iubește și va avea grijă de ei. El îți va aminti chiar că sunt acolo pentru ca tu să participi la miracol!

autor: Diane McLean Gaspard

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video