STRIGĂTUL INIMII

El a auzit că trece Isus din Nazaret și a început să strige: „Isuse, Fiul lui David, ai milă de Mine!”
Marcu 10:47

În ziua aceea, niciun student al Universității Harvard nu a crezut că vorbitoarea din aulă le va putea capta atenția. Nu avea carisma dascălului încărcat de titluri. Cu fața arsă de soare, caracterizată de umilință transparentă, prea scundă pentru a ajunge la microfonul pupitrului, era deposedată de tehnicile oratoriei. Niciun atu cu care să risipească cinismul studenților.

A început să vorbească dezinteresată de așteptările academice. Vorbea din inimă. Cuvintele îi erau însoțite de puterea ascunsă a experiențelor dure. Maica Tereza a lovit în valorile societății senzuale, a dinamitat politicile discriminatorii și educația investită în zona profitului imediat. A cerut tinerilor să facă loc limbajului inimii și să investească în viața celor de lângă ei, fără mijloace și instrumente de reușită.

La finalul discursului, un vulcan de aplauze îndelungate a confirmat că strigătul inimii este limbajul cel mai sigur spre acțiune. Orbul și-a ascultat inima. S-a ridicat și a început să strige după vindecare. Indiferent ce nevoie ai avea, inima își are nevoile ei. Ascultă nevoile pornite din inimă. Strigă la Isus și vei putea căpăta vindecare. Nu există nimic ce ar putea opri puterea vindecătoare a lui Isus. Ca să poți umbla liber, ai nevoie să te ridici și să-ți asculți dorințele adânci ale inimii. Pune-le înaintea lui Isus.

Roagă-te să poți striga cu încredere după ajutorul lui Isus.

Provocare: Pune înaintea lui Isus inima ta. Predă-te puterii Sale. 

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video