DECIZIA ASCULTĂRII

La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.
Filipeni 2:8

M-am trezit în timpul unui team building legat la ochi. Studenții de la AMiCUS s-au asigurat că nu văd nimic. Provocarea nu era deloc simplă ținând cont de obstacolele care se aflau în fața mea. Pe o porțiune de aproximativ opt metri erau așezate obiecte de diferite dimensiuni, cu distanțe între ele. Trebuia să trec printre obstacole fără să le ating și să ajung de partea cealaltă a spațiului.

De partea mea era doar o voce care îmi spunea ce trebuie să fac: dreapta – stânga, înainte și stop. A fost ocazia în care mi-am putut exersa capacitatea de atenție și mai ales ascultarea. Toată înaintarea a depins de vocea de pe margine. Am reușit să ajung de partea cealaltă, dar nu fără ezitări, loviri și erori de calcul.

Isus a demonstrat în viața reală că ascultarea face parte din programul unei vieți disciplinate. Nimeni nu poate vedea mai bine decât Dumnezeu obstacolele din drumul nostru. Ispita nebunească de a exclude „vocea” lui Dumnezeu dintre îndrumători se dovedește catastrofală. Te poți aventura în labirintul zilelor de unul singur sau poți decide să activezi programul de ascultare. E o chestiune de siguranță. E vorba de siguranța ta. Vorbim de protejarea ta în fața obstacolelor păcătoase.

Roagă-te pentru îndrumare constantă din partea Domnului.

Provocare: Fii ascultător de părinți și de Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor