URMĂREȘTE FERMITATEA DECIZIEI

Rut a răspuns:„Nu sta de mine să te las și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge și eu; unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.”
Rut 1:16

Un punct sensibil al deciziei este ușurătatea cu care tratăm propria cauză. Ce-o mai fi și asta? Ei bine… este vorba de legănatul ciudat ce îl proiectăm când ne ajunge cuțitul la os. Amintește-ți de situațiile penibile în care un adult le interzice celorlalți din casa lui să se uite la televizor. Nu trece mult timp și adultul este prins urmărind emisiunile de la TV. Frustrarea și mirarea se întâlnesc în uzina emoțiilor tale. Decizia luată mai înainte demască cât de slabă îi este fermitatea când este vorba de propria lui persoană.

Probabil, nu ai nicio problemă cu luarea unei decizii. Probleme se ivesc cu aplicarea ei. Rut a luat o decizie pe care a aplicat-o cu consecvență, indiferent ce dificultăți urma să întâlnească în viața ei. Modul ferm în care a acționat demonstrează tuturor că deciziile care schimbă destinul vieții sunt însoțite de consecvență și fermitate.

Tu îți cunoști linia deciziilor. Învață să construiești viitorul în jurul unor hotărâri ferme. Fii intransigent cu ușurătatea sau superficialitatea. Construiește cu răbdare fiecare pas, fiecare zi, învățând să duci la capăt deciziile importante ce te vor apropia de o viață stabilă cu Dumnezeu.

Roagă-te pentru o atitudine fermă față de valorile tale.

Provocare: Construiește cu Dumnezeu un caracter nobil.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video