LUMINA CREATOARE

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină.
Geneza 1:3

Astăzi m-am trezit la 6:20 dimineața. Afară era întuneric. În sufragerie, un bec alunga întunecimea din încăperea în care m-am hotărât să scriu. Mă luptam cu gândurile împrăștiate și căutam să aflu traseul cel mai sigur al devoționalului spre inima ta. Minutele treceau și, într-un sfârșit, afară, la început timid, apoi mai hotărât ca niciodată, lumina și-a arătat puterea. M-am hotărât să sting lumina din sufragerie. Lumina naturală pătrundea cu putere în casă. Nici urmă de întuneric.

Mi-am imaginat ziua în care Dumnezeu a creat pământul și viața. Prima intervenție divină a fost asupra luminii. De ce? Orice schimbare, orice desprindere de trecut, orice formare de caracter nou depind fundamental de lumina pe care o vei primi de la Dumnezeu. Ordinea și disciplina vin la pachet cu puterea luminii creatoare. Dacă îți dorești în viață o ținută elegantă din punct de vedere moral, vei căuta să obții disciplină și ordine. Dumnezeu le oferă cu mână largă. Singura condiție este să urmezi patentul creației. Folosește lumina lui Dumnezeu pentru a putea crea o viață credincioasă.

Viața ta are nevoie de lumină. De lumină care să-ți ofere vizibilitate în ceea ce vei crea.

Roagă-te să ai lumina lui Isus în viața ta.

Provocare: Pune-L pe Dumnezeu la încercare și cere-I să te susțină cu lumina Sa creatoare.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor