REDIMENSIONAREA PROPRIEI IMAGINI

Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus și I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos.”
Luca 5:8

Este ceva timp de când mi-a picat în fața ochilor o ilustrație interesantă. Un tânăr se plimba pe străzile unei capitale europene. În apropierea unei săli de concert, o voce feminină i-a captat atenția. Se decide să intre în sală. O tânără interpretează impecabil pe scenă o partitură. La final, sedus de vocea fantastică, o așteaptă pe interpretă și îi cere prietenia. După o anumită reținere, fata cedează și începe drumul prieteniei. La scurt timp, îi găsim într-un hotel. E luna de miere. Fata s-a pregătit de culcare, iar băiatul iese din baie. Stupoare…

Pe noptiera de lângă pat, băiatul observă o serie de accesorii ce l-au tulburat: extensia pleoapelor, o perucă, o proteză, unghiile false… Pentru prima dată, privirea lui întâlnește imaginea iubitei în forma cea mai naturală. Uimit și șocat, proaspătul căsătorit se așează lângă ea și reușește să îngâne timid cuvintele: „Cântă acum, draga mea! Cântă…”

Petru a trecut prin experiența pierderii accesoriilor cu care ne dimensionăm imaginea personală. A căzut jos și a cerut ajutorul. Păcatul este o pacoste de care nu poți scăpa decât dacă Îl întâlnești pe Isus. El te poate redimensiona la valoarea ta reală.

Roagă-te să descoperi frumusețea harului.

Provocare: Umblă cu Isus să vezi frumusețea naturaleței tale.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor