CUVINTELE SPERANȚEI

Isus i-a zis:„Nici eu nu te osândesc. Du-te și să nu mai păcătuiești.”
Ioan 8:11

Au fost prinși. Trei colegi, și toți trei depistați amețiți. Și-au zis: „Seara asta o facem lată!” Privirea adulților a fost suficientă ca să observe mersul necontrolat, limba împleticită și zâmbetul impropriu ce le-a invadat mimica feței. Și tot nu a fost de ajuns. Organismul s-a revoltat. Neobișnuiți cu băutura tare, s-au treziți aruncați într-o cruntă durere a tubului digestiv. A fost dureros.

A doua zi au fost confruntați. Cu mintea limpede, își măsurau consecințele. Nu a fost nevoie de o pleiadă de cuvinte pentru a recunoaște gravitatea situației. Teama de a pierde tot ce au realizat până atunci le-a strivit elanul. Urmau să ajungă în fața părinților, fără posibilitatea de a se putea dezvinovăți. Au pledat pentru iertare.

După o rugăciune de mărturisire, li s-a spus: „Vă iertăm, dar… să nu se mai repete!” Au fost cuvintele izbăvitoare. O reacție instantanee s-a observat pe fața lor. Tensiunea s-a evaporat. Frica a dispărut. Cuvintele speranței le-au readus pofta de viață și, ca o dovadă a eliberării, lacrimile lor au pecetluit decizia.

Nu aștepta să fii confruntat. Cuvintele speranței lui Dumnezeu sunt în mâna ta. Primește-le. Bucură-te de prezența lui Isus și, ca un compliment adus celui ce te iartă, nu mai continua să faci ceea ce Lui nu-i place.

Roagă-te pentru credincioșia ta zilnică.

Provocare: Mărturisește-I lui Isus nevoia ta de speranță. Trăiește iertarea.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor