ÎN MIJLOCUL „FOCULUI”

El a luat iarăși cuvântul și a zis: „Ei bine, eu văd patru oameni umblând slobozi în mijlocul focului, și nevătămați; și chipul celui de al patrulea seamănă cu al unui fiu de dumnezei.”
Daniel 3:25

Cu siguranță, tu îți alegi prietenii! Ceva vă leagă. Te întreb, ca un om străin de obiceiurile tale, ți-ar fi plăcut să fii prieten cu Șadrac, Meșac și Abed Nego? Cei trei au fost aruncați în cuptorul aprins pentru că au refuzat să plece capul în fața monumentului lui Nebucadnețar. Nu e ridicol!? Să suferi atât de cumplit când se putea evita totul printr-un mic compromis? Cam ciudați cei trei ca să te asociezi cu ei. Nu-i așa!

Ei… lucrurile stau diferit de analiza noastră insipidă. Cei trei prieteni s-au distanțat de presiunea infinită pusă de mulțime pe convingerile lor personale. Și-au păstrat calmul în mijlocul prietenilor de ocazie. Religia lor nu se rezuma la biserică. Ei păstrau pe Dumnezeu în mijlocul străzii. Ce a urmat? S-au trezit singuri. Departe de casă, departe de părinți și acum… departe de prieteni.

Focul mistuie. Fie distruge obiectele sau ființele, fie distruge păcatul și compromisul. În cazul celor trei, focul nu a putut să-i distrugă. Motivul: Dumnezeu prețuiește credința din mijlocul încercării mai mult decât credința din vorbele tale. Poți spune că ești creștin la biserică. Dar rămâi creștin în mijlocul presiunii?

Roagă-te să păstrezi credința în încercare.

Provocare: Fii credincios cu colegii tăi. Arată-le puterea credinței în situații dificile.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video