VIAȚA CU DUMNEZEU ADUCE MULȚUMIRE

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi!”
Evrei 13:5

În fiecare dimineață, când deschid ușile de la terasa mea, văd gaițele așteptând în copacii din apropiere. Ele știu că le voi pune semințe pe balustradă. Îmi place modul în care li se dezvăluie diferitele lor personalități. Unele stau în copaci ca observatori, iar altele vin când observatorii încep să ciripească la sosirea hranei. Totuși, o pasăre părea mai deșteaptă decât toate celelalte. Până într-o zi când a devenit lacomă. O voi numi Griffin.

Griffin zăbovea în fundal până când toate celelalte păsări își mâncau porția și zburau. Apoi zbura și stătea lângă ușa glisantă, bătând în ea până când îi dădeam o alună.

Într-o zi păstrasem o coajă specială care avea trei alune în ea doar pentru acel moment. Am deschis ușa și am aruncat-o afară. Griffin a luat-o și a sărit pe balustradă. Totuși, am observat o altă pasăre care stătea într-un copac și i-am aruncat una pe punte și pentru ea.

Griffin a decis că o vrea și a sărit jos să o recupereze. În acel moment, cealaltă pasăre s-a năpustit și a luat aluna specială a lui Griffin, lăsându-l cu o singură alună simplă.

Când m-am așezat din nou pe scaun, mi-am amintit de sfatul conform căruia ar trebui să fim mulțumiți cu ceea ce avem. „Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi!»” (Evrei 13:5).

Dacă ne uităm mai adânc în contextul acestui verset, ne dăm seama că, în momentul în care a fost scris, majoritatea oamenilor nu aveau prea multe. Așadar, a se mulțumi cu puțin avea o mulțime de semnificații pentru ei. Iar scriitorul continuă și ne spune de ce ne putem mulțumi cu adevărat cu puțin. Pentru că Isus nu ne va lăsa niciodată și nu ne va părăsi.

Este mai mult decât a spune pur și simplu: „Dacă viața îți dă lămâi, fă o limonadă”. Putem atesta adevărul că o viață cu Dumnezeu aduce mulțumire în orice situație, deoarece Isus ne poate satisface orice nevoie și ne dă bucurie (vezi Filipeni 4:11). Acesta este un mesaj pe care trebuie să îl audă Griffin din lumea noastră.

autor: Ruthanne Bixel

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor