SCAPĂ DE REALITATEA UMBRELOR

Și aceasta cu atât mai mult cu cât știți în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.
1 Corinteni 15:34 p.p.  

Cunoști semnificația frazei: „Este o umbră a ceea ce a fost odată”? Am auzit-o de mai multe ori folosită în dreptul unor persoane care și-au pierdut vitalitatea morală și frumusețea caracterului. Oameni care au strălucit cândva, care au atras privirile și au trezit interesul pentru ceea ce erau.

Nu trebuie să fii pus în lumina reflectoarelor. Nu e nevoie să intri în atenția publicului larg. Tu strălucești prin naturalețea ta. Prin darurile speciale ce se regăsesc în inocența tinereții. Ele fac parte din pachetul personal primit la naștere. Poți alege să rămâi în lumină sau să te refugiezi într-o zonă obscură. Să trăiești în umbră. Umbrele sunt definite de aparențele vândute, de intențiile exprimate și niciodată realizate, de visurile croite cu ochii deschiși în timpul zilei, fără nicio legătură cu realitatea. Aceste umbre te fac un pion de joc interesant până când va trebui să fii sacrificat.

Dumnezeu îți propune o variantă mai simplă. Deschiderea ochilor. În fiecare dimineață, somnul este întrerupt prin deschiderea ochilor. Abia apoi urmează coborârea din pat. În sfârșit, poți recupera ce ai pierdut. Nu e nevoie de fapte ieșite din comun. Simplu… Începe să gândești… alături de Dumnezeu.

Roagă-te pentru eliberare din viața umbrelor.

Provocare: Caută gândul lui Isus pentru tine.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video